Zomercursus Mindfulness en zingen in Oosterbeek

 

Startdatum:
11-07-2019 11:00 u

Aantal keren/duur:
4 x 5 uur

Locatie:
6862 DK Oosterbeek, Nederland

Prijs: 
€ 250,-

  Aanmelden voor de training
  (aanmelding is pas definitief na contact met de trainer)

  ‘Zingen met je hele lijf’

  Waarom zingen met je hele lijf?
  Zingen is een bijzonder iets. Het werkt stress verlagend en niets kan zo fijn zijn als even lekker zingen! Maar we zijn zo gewend om in ons hoofd te leven, dat zingen vanuit je lijf soms lastig kan zijn. Hoe vaak komen er wel geen gedachten naar boven als ‘zing ik niet vals?’, ‘vinden mensen het wel mooi?’, ‘is het wel goed genoeg’, ‘draag ik het lied wel goed over?’. Allemaal dingen die we met ons hoofd bedenken en ervoor zorgen dat we minder vrij zingen en minder vanuit het lijf en het gevoel.

  Maar wij willen juist ruimte creëren om die stem te laten stromen en die gedachten even in de hoek te zetten. En als je dan, vanuit contact met jezelf, met je lijf, een lied zingt, dan gaat het stromen en dan voelt het vrij en raak je de ander!

  Om dit jou te leren hebben wij, zangeres/zangdocent Sophie Platenkamp en mindfulness/yogadocent Evelien van Straaten de cursus ‘Zingen met je hele lijf’ in het leven geroepen. Een vierdaagse zangcursus waar we componenten uit zangles verbinden met mindfulness, Yoga en een klein stukje clownerie. Deze cursus gaat voorbij het doel om “mooi” te leren zingen, maar gaat vooral om vrij te leren zingen vanuit ontspanning, kwetsbaarheid, emotie en acceptatie. En dan niet alleen in je badkamer, maar eventueel ook op de bühne. Een mooie manier om in je lijf te komen en jouw stem te vinden!

  Voor wie?
  Deze cursus is voor iedereen die zich vrijer wil voelen in het zingen, zijn of haar stem wil onderzoeken en vooral zin heeft om lekker te zingen! De cursus is zowel voor beginners als gevorderden, omdat we denken dat deze cursus voor iedereen meerwaarde heeft of je nou een ervaren zanger(es) bent of een beginner.

  Wat kan je verwachten?
  De ochtend/ begin middag gebruiken we om in het lijf te komen. Evelien start elke ochtend met een meditatie of een ademoefening, gevolgd door allerlei oefeningen om het lijf wakker te maken. We gebruiken hierbij o.a. yin/yang yoga en dans.

  Na een korte pauze gaat Sophie aan de gang met het opwarmen van de stem, oefenen met de ademhaling en andere stemoefeningen.

  Daarna is een lunchpauze waarin je jezelf gebrachte lunch kan nuttigen of in het proeflokaal naast de yogaschool een lunch kan bestellen. Ook kan je bijvoorbeeld even een kleine wandeling in de prachtige omgeving maken.

  Na de lunchpauze gaan we aan de gang om een lied te oefenen en aan de slag om oefeningen in de praktijk te brengen. Daarna is er ruimte voor individuele presentatie oefeningen en we sluiten de dag af met lekker zingen!

  Docenten:
  Evelien van Straaten (57) is een ervaren Mindfulness en Yin yoga teacher en Coach. Ze volgde tevens vele clowns- en theatercursussen.

  Sophie Platenkamp (28) is zangeres, songwriter en al 10 jaar zangdocent. Ze studeerde af aan het conservatorium in Amsterdam.

  Zomercursus Mindfulness en zingen in Oosterbeek

   Aanmelden voor de training
   (aanmelding is pas definitief na contact met de trainer)

   Een zomerzangweek met Mindfulness waarin je met je aandacht bij jezelf komt en meer zelfvertrouwen krijgt in jouw eigen instrument, je stem.