Nieuw: Leertherapie ONLINE, gebaseerd op mindfulness en (zelf-)compassie

 

Startdatum:
01-09-2021 14:00 u

Aantal keren/duur:
8 x 4,5 of 6 uur uur

Locatie:
ONLINE / Den Haag

Prijs: 
€ 1075,-

Trainer:

  Aanmelden voor de training
  (aanmelding is pas definitief na contact met de trainer)

  NIEUW: Online Leertherapie

  Door de huidige omstandigheden rondom het coronavirus hebben veel therapeuten moeite met het halen van hun leertherapiepunten.
  Daarom is er nu een ronde leertherapie Online.
  In 8 sessies (6 middagen en 2 hele dagen) doorloop je het volledige leertherapieprogramma met de thema’s Mindfulness en Zelfcompassie.
  We gaan al snel van start, op 5 maart, dus geef je nu op!

  Erkend door de VGCT en de meeste opleidingen psychotherapie/klinische psychologie.

  Een deelnemer:
  Het volgen van de leertherapie op basis van de mindfulness en zelfcompassie is een groot cadeau aan mezelf! De deskundige, warme en begripvolle begeleiding van Hende hebben gemaakt dat ik mijn eigen proces heb kunnen volgen. Zeker een aanvulling op mijn eerdere training mindfulness!

   

  Mindfulness heeft zijn plek veroverd binnen de gezondheidszorg vanwege de goede effecten voor cliënten en therapeuten. Therapeuten worden effectiever (in de beleving van de cliënt en qua snelheid van herstel). Onderzoek laat dit zien, en je ervaart het zelf.
  Een nieuwe ontwikkeling is (zelf-)compassie. Veel mensen zijn streng voor zichzelf, en kritisch. Zij steunen zichzelf niet wanneer ze het moeilijk hebben. Dit vermogen, om jezelf te behandelen met zachtheid, jezelf te steunen en motiveren op een vriendelijke manier, ontwikkel je met mindful self compassion. Ook therapeuten hebben hier behoefte aan ….

  In ons werk ontmoeten we mensen die worstelen, en lijden. Dit is soms uitputtend. We voelen ons machteloos of diep geraakt. Ontdek hoe zelfcompassie je helpt om compassie te voelen zonder zelf leeg te lopen.

  De leertherapieblokken zijn werkzaam, intensief, inspirerend. In een aangename, veilige omgeving ontwikkel je nieuwe vaardigheden.
  Hoewel het uitdagend kan zijn, ervaren deelnemers dit doorgaans als weldadige dagen.

  Ik merk dat ik de afgelopen tijd veel meer opmerkzaam ben op wat er in mij om gaat, wat ik voel en wat ik nodig heb. Ik heb wel soms nog moeite om er dan ook naar te luisteren omdat ik ook steeds meer merk hoe veel ik bezig ben met anderen en wat zij zouden willen zien, horen, verwachten.
  Ik ben heel bewust aan het oefenen om op dat soort moment bij mij zelf te blijven en te verdragen dat ik dan mogelijk een ander teleurstel, anders ben/afwijk, of niet weet wat de ander wil en dat ook minder/ niet belangrijk mag vinden. Zelfcompassie helpt me hier heel goed bij.
  Vooral in het liefdevol erkennen dat ik dit lastig vind en nog veel te leren heb. Verder heb ik er een gewoonte van gemaakt de dag af te sluiten met een korte meditatie oefening (vaak liefdevol ademen of de dankbaarheidsmeditatie), ik merk dat mij dat goed doet en dat ik er rustig van word en vervolgens ruimte heb om rustig in slaap te vallen.
  Deelnemer leertherapie

   

  Hende is erkend leertherapeut voor de NVP en de VGCT, BIG-psychotherapeut en supervisor NVP/VGCT.

  Nieuw: Leertherapie ONLINE, gebaseerd op mindfulness en (zelf-)compassie

   Aanmelden voor de training
   (aanmelding is pas definitief na contact met de trainer)

   Praktisch:

   Start vrijdag 5 maart 2021 om 10.00 uur  |  6 vrijdagmiddagen en 2 hele vrijdagen.
   Data: 5, 12, 19, 26 maart; 2, 9, 23 april; 7 mei 2021.
   Dagen: vrijdagen.
   Tijd: 13.00 – 17.30 uur, alleen 5 maart en 9 april van 10.00 tot 17.00 (LET OP: de sessies op 5 maart en 9 april zijn hele dagen, de overige data alleen in de middag).
   Reservedag: vrijdag 28 mei 2021 van 13.00 – 17.30 uur, deze dag graag ook vrijhouden.
   Indien mogelijk zal de sessie van 9 april LIVE op de locatie van het Centrum voor Mindfulness Den Haag plaatsvinden.
   Locatie: ONLINE & Centrum voor Mindfulness Den Haag, Westeinde 175 L, 2512 GX Den Haag.
   Trainer: Hende Bauer

   Geef een antwoord