Mindfulness training in Amersfoort door Henriette Dierckxsens

 

Startdatum:
01-12-2020 20:00 u

Aantal keren/duur:
8 x 2 uur

Locatie:
Parkhuis Amersfoort

Prijs: 
€ 450,-

  Aanmelden voor de training
  (aanmelding is pas definitief na contact met de trainer)

  Wil je beter met stress omgaan? Of bewuster leven?

  Mindfulness is bedoeld voor iedereen die graag met wat meer aandacht wil leven, minder stress ervaren en bewust wil reageren op situaties. Tijdens het trainen ontwikkel je opmerkzaamheid. Ook leer je anders omgaan met oude patronen, die in de weg kunnen zitten.

  De meeste deelnemers ervaren daardoor meer concentratie en creativiteit, ontspanning en een rustiger, minder vol hoofd. Dit geldt voor het werk, maar ook privé. Aandacht geven vraagt bewuste inzet, maar het levert vaak tijdwinst en meer resultaat op. Wetenschappelijk onderzoek laat duidelijk positieve resultaten zien.

  Mindfulness training

  Je leert door te doen en door de herhaling. De mindfulness training bestaat uit 8 sessies van 2,5 uur en na sessie 6 volgt een verdiepingssessie. Omdat de training echt om het oefenen gaat, is dagelijks een uur tijd nodig.

  Deze periode is precies voldoende om een blijvend effect te geven. Naast oefeningen is er uitleg en tijd om de ervaringen te bespreken. Compassie zit in de manier waarop we de oefeningen doen. Vriendelijk, open en nieuwsgierig. Vaak merk je dat je hierdoor milder wordt naar jezelf.

  De oefeningen zijn gebaseerd op Oosterse benaderingen, zoals meditatie en yoga. De Amerikaan Jon Kabat-Zinn heeft mindfulness met Westerse psychologische inzichten samengebracht in de 8 weekse mindfulness training: de Mindfulness-based Stress Reduction (MBSR). Deze bestaat nu al meer dan 40 jaar en is door veelvuldig wetenschappelijk onderzoek bewezen effectief gebleken. Door het Centrum van Mindfulness is deze MBSR iets aangepast tot MBSR-IT. Insight training staat voor het ontwikkelen van inzicht.

  Voor wie?
  Dit programma is geschikt voor iedereen: man of vrouw, oud of jong, met of zonder werk, snel of langzaam, met of zonder klachten. ‘Ik heb nog nooit iemand ontmoet die niet gebaat zou zijn bij meer mindfulness in zijn leven,’ zegt de ontwikkelaar van mindfulnesstraining, Jon Kabat-Zinn.

  De mindfulness training is met name geschikt voor deelnemers die:

  • Meer plezier willen in het werk of privé, druk ervaren, hard werken zonder te ontspannen
  • Lichamelijke klachten hebben, zoals nek/schouder, ziekte of slaapproblemen
  • Tijd willen voor reflectie, geen afstand nemen, op de automatische piloot leven en bewust keuzes willen maken
  • Meer focus willen, slecht kunnen concentreren, snel afgeleid, minder goed kunnen afronden van taken

  Tijdens de kennismaking bespreken we of de training inderdaad iets voor je is. Oefenen en doornemen van de werkmap kost ongeveer een uur per dag. Het is echt een investering in jezelf.

  Deelnemers geven terug:
  “Dit heeft mij echt geholpen in een betere balans en meer bewust zijn”

  “Enorm bedankt absoluut een verrijking in mijn leven”

  “Henriette straalt vertrouwen uit en rust”

  Praktisch:

  Inbegrepen zijn een kennismakingsgesprek, de 8 bijeenkomsten, de verdiepingssessie, werkmap en persoonlijke ondersteuning gedurende de training.

  De kosten worden vaak (deels) vergoed door ziektekostenverzekering. Als je werkgever een opleidingsbudget biedt, kan de training meestal daarmee betaald worden. Ook de belastingdienst kent aftrekposten voor opleiding. Kijk naar de mogelijkheden voor jou.

  Wil je een ander dagdeel, liever individueel een training volgen of vormen de kosten van de training een te grote belemmering? Neem vrijblijvend contact op.

  In verband met corona werk ik met kleinere groepen dan normaal. Hierdoor kunnen we makkelijker aanpassen als de omstandigheden dat vragen. De sessies kunnen hierdoor in 2 uur gegeven worden. De ervaring is dat de kleine groepen ook als heel prettig worden ervaren.

  Mindfulnesstrainer Henriette Dierckxsens

  Mindfulness training in Amersfoort door Henriette Dierckxsens

   Aanmelden voor de training
   (aanmelding is pas definitief na contact met de trainer)


   Ontdek wat even stilstaan je kan brengen!