Mindfulness en Playfulness in Velp (NB)

 

Startdatum:
01-03-2019 16:00 u

Aantal keren/duur:
1 x 3 dag

Locatie:
Basilius van Bruggelaan 4, 5363 VA Velp, Nederland

Prijs: 
€ 325,-

  Aanmelden voor de training
  (aanmelding is pas definitief na contact met de trainer)

  Vanuit het contact met jezelf expressie geven aan je creativiteit.

  Voor diegene die
  – zichzelf serieus neemt en het leven iets minder serieus wil nemen
  – zin heeft in een weekend met rust en creativiteit
  – uit het hoofd in het lijf en de speelsheid wil komen
  – minder wil moeten en meer genieten
  – expressie wil geven aan wat er speelt

  Programma
  We starten op vrijdagmiddag om 4 uur. De vrijdag is bedoeld om aan te komen in het prachtige Emmausklooster en je aandacht naar binnen te richten, naar het moment, naar jezelf, je lichaam. Er komt ruimte voor wat al aanwezig is in jou. Misschien is er eerst vermoeidheid of een bepaalde stemming. We doen oefeningen uit de Mindfulness, Yin yoga en dans om meer in het lichaam te komen.
  Na een nacht rust op een 1-persoonskamer op deze fijne locatie starten we de zaterdagochtend met meditatie, yoga en een (stilte) wandeling. Dan is het tijd om de verbinding te gaan leggen tussen wat in jou leeft en daar uiting aan geven. Je creativiteit tot leven te brengen. We gebruiken hiervoor verschillende speelse werkvormen met schilderen, schrijven, theater, cabaret, clownerie en dans. Na elke activiteit die gericht is op expressie, sluiten we af met een meditatie, yin yoga, muziek. Er is voldoende tijd om ook de stilte en rust op te zoeken op je eigen kamer, in het klooster, de tuin en de prachtige omgeving. Of ongedwongen in contact te zijn met elkaar tijdens de maaltijden of na het programma.

  Wat is de onderliggende idee
  We werken met die verbinding: Met wat er leeft in jou en daar expressie aan geven.
  Kortom mogen zijn wie je bent en dat ook durven laten zien. De creativiteit laten stromen, je mag onzeker zijn, de spanning voelen.
  Eigen oordelen zijn vaak oud, niet reëel. Maar je ingeslikte strenge ouder of de hollandse “doe maar normaal” norm.
  In dit weekend is falen geen falen, want alles is oké. Je laat transparant zien wie je bent en dat is altijd sterk. Net zoals een peuter, speels, open. In de loop van het weekend ga je merken hoe de creativiteit en speelsheid in jou kan gaan stromen, hoe je in contact blijft met jezelf omdat je steeds weer te tijd neemt om naar binnen te gaan en ruimte voor jezelf te nemen.

  Opbrengst van het weekend
  Bij retraites is je gerichtheid meestal naar jezelf. In deze retraite oefen je in contact te blijven bij jezelf terwijl je expressie geeft en jezelf presenteert aan de buitenwereld. Naast genieten van wat je meemaakt in dit weekend, ontwikkel je een vaardigheid die bruikbaar is in de buitenwereld. In je ‘normale’ leven. Je leert schakelen, steeds weer terug te keren naar jezelf. Je durft jezelf te laten zien aan/in de wereld!

  Het weekend wordt begeleid door Evelien Straaten en Priya Stouten
  Evelien van Straaten is Mindfulness en Yin yoga teacher. Ze volgde tevens vele clowns- en theatercursussen en schildert graag portretten en levenspaden.
  Priya woont sinds 2016 in Portugal waar zij met veel liefde Yoga, Mindfulness en dans deelt op verschillende plekken.
  Samen begeleiden ze tevens met veel plezier de wandelweek in Portugal.

  Over de locatie:
  Het 18e eeuwse historische Emmausklooster is een plek die zich kenmerkt door rust en sereniteit. Avant Spirit, Centrum voor stilte, bewustwording en ontwikkeling beheert het klooster. www.avantspirit.nl Het is een inspirerende omgeving die zich goed leent om tot verstilling, inspiratie en verdieping te komen. Er zijn 12 eenpersoonskamers met eigen wastafel. En enkele tweepersoonskamers.

  Mindfulness en Playfulness in Velp (NB)

   Aanmelden voor de training
   (aanmelding is pas definitief na contact met de trainer)

   Weekendretraite Mindfulness en Playfulness
   Mindfulness en Yoga gecombineerd met expressie geven aan je creativiteit.