Mindfulness en Geweldloze Communicatie

 

Startdatum:
19-09-2020 10:00 u

Aantal keren/duur:
1 x 6,0 uur

Locatie:
Trainingscentrum intentie IS essentie, Weverstraat 1, 4204 CA Gorinchem, Nederland

Prijs: 
€ 135,-

  Aanmelden voor de training
  (aanmelding is pas definitief na contact met de trainer)

  • Begeleid je mensen professioneel en ben jij benieuwd naar Geweldloze Communicatie?
  • Of ben jij getraind in Geweldloze Communicatie en benieuwd naar wat mindfulness hieraan kan toevoegen?

  Dan is deze training iets voor jou!

  Wat houdt de training in?

  Geweldloze communicatie richt de aandacht op vier gebieden: waarneming, gevoel, behoefte en verzoek.

  Ook mindfulness richt de aandacht op  waarneming en gevoel, maar heeft daarnaast uitgesproken aandacht voor lichaamswaarnemingen en adem. Ook richt mindfulness zich op het waarnemen  van gedachten maar schenkt alleen indirect aandacht aan behoeften en verzoek (en de concrete actie die hieruit voort zou kunnen komen). Daarnaast leren we in mindfulness overzicht te houden over de aandachtsprocessen en wordt je uitgenodigd om open, vriendelijke en niet-oordelende aandacht te ontwikkelen.

  Wat gebeurt er als we mindfulness combineren met Geweldloze Communicatie?

  Hiervoor verdiepen we ons eerst in de communicatie op basis van mindfulness. Mindfulle aandacht is veilige aandacht. Veilige aandacht is de basis waarop we leren en floreren. We onderzoeken daarbij hoe ons lichaam en brein veiligheid of onveiligheid opmerkt. We leren wegen om ons in de veilige modus te zetten. Dit is een eerste stap die een basis legt voor mindful communiceren. We zullen ontdekken dat op basis van veiligheid en hoop communicatie-tools vanzelf goed gaan. We gaan samen praktisch hiermee oefenen.

  Geweldloze communicatie in een opstelling

  Van hieruit zullen we de vier gebieden van Geweldloze Communicatie (GC) middels een opstelling onderzoeken. Hiervoor gebruiken we kaarten die we op de grond leggen. Op die kaarten gaan we een voor een staan. Dat doen we terwijl we ons uitnodigen tot een aandacht die mindful is: open, benieuwd, niet oordelend, verankerd in lichaam, in het hier en nu. Elk gebied van GC krijgt daardoor verdieping. De waarneming wordt verfijnd en verbonden met heldere lichamelijke gewaarwordingen. Ook dat gaan we – na een demonstratie – samen oefenen en zelf ondervinden.

  Het zal verrassend zijn, wat we ontdekken! Prachtig om de innerlijke houding van mindfulness te verbinden met een communicatie die zowel eigenheid als universele menselijkheid honoreert!

  Breng een collega mee en ontvang beide €35 korting!

  Dorle Lommatzsch

  Mindfulnesstrainer Dorle Lommatzsch

  Mindfulness en Geweldloze Communicatie

   Aanmelden voor de training
   (aanmelding is pas definitief na contact met de trainer)


   Hoe mindfulness en Geweldloze communicatie elkaar verreiken en verdiepen.