Opleiding Trauma-Sensitieve Mindfulness, module I

 

Startdatum:
06-11-2021 10:00 u

Aantal keren/duur:
4 x 7 daguur

Locatie:
Trainingscentrum intentie IS essentie, Weverstraat 1, 4204 CA Gorinchem, Nederland

Prijs: 
€ prijs op aanvraag,-

  Aanmelden voor de training
  (aanmelding is pas definitief na contact met de trainer)

  Waarom Trauma-Sensitieve Mindfulness?

  Steeds meer therapeuten, coaches en (mindfulness-)trainers beseffen dat met name ontwikkelingstrauma veel vaker voorkomt dan we denken. Zonder kennis over trauma voelen we ons vaak zoekende hoe we mensen met complexe problematiek kunnen begeleiden. Trauma-sensitieve mindfulness helpt je om zicht te krijgen op de achterliggende dynamiek bij trauma. Trauma-Sensitieve Mindfulness biedt bovendien praktische handvatten deze kennis om te zetten naar  ervaringsgerichte oefeningen en interventies.  Door Trauma-Sensitieve Mindfulness zal jouw begrip én vaardigheid  in de begeleiding van mensen  zich direct verfijnen en verdiepen.

  Eeuwenoude wijsheid en huidige (neuro)wetenschap

  De ontwikkelingen binnen de trauma-therapie van de laatste 20 jaar tonen een opmerkelijke combinatie: neurowetenschappelijke ontdekkingen worden steeds vaker gecombineerd met mindfulness en compassie. Eeuwenoude kennis over bewustzijn uit oude wijsheidstradities komen overeen met recente ontdekkingen in de neurowetenschappen. Neurowetenschappelijke kennis én de rijke ervaringen met bewustzijns-onderwijs uit de boeddhistische psychologie vormen de basis van deze opleiding.

  Inhoud van de training

  De training omvat vier modulen van 2 x 2 dagen. Iedere module bestaat uit een theoretisch gedeelte over aspecten uit de neurowetenschappen in vergelijking met Trauma-Sensitieve Mindfulness en de boeddhistische psychologie. Iedere module heeft ook een praktisch gedeelte dat bestaat uit meditaties en interpersoonlijke mindfulness. We leren daarbij onze meditaties en mindful interventies te combineren met trauma-geïnformeerde neurowetenschappelijke kennis. De polyvagaaltheorie is hierbij een cruciaal onderdeel zowel voor de theoretische onderbouwing als voor het praktisch toepassen van Trauma-Sensitieve Mindfulness. Lees hier verder over de inhoud van de vier modulen…

  Lees hier verder of meld je aan!

   

  Dorle Lommatzsch

  Mindfulnesstrainer Dorle Lommatzsch

  Opleiding Trauma-Sensitieve Mindfulness, module I

   Aanmelden voor de training
   (aanmelding is pas definitief na contact met de trainer)


   Trauma-sensitieve mindfulness helpt je om zicht te krijgen op de achterliggende dynamiek bij trauma.