ZOMERRETRAITE, 27 juli tot 31 juli

 

Startdatum:
27-07-2022 10:00 u

Aantal keren/duur:
5 x 1 dag

Locatie:
Op ‘T Hoff, Sint Oedenrode 5492ND Villenbraken 10/10a

Prijs: 
€ op aanvraag,-

Trainer:

No items found

  Aanmelden voor de training
  (aanmelding is pas definitief na contact met de trainer)

  We willen je van harte uitnodigen voor onze zomerretraite. Een retraite waarbij wij stilstaan bij het wonder van het leven. Dagen van uitrusten en verwerken wat ons dit verrassende jaar tot nu toe heeft gebracht. Door te vertragen en de stilte op te zoeken ontmoeten en begrijpen we onszelf op een natuurlijke wijze. De stilte die je deelt met anderen wordt aangevuld en verdiept door in aandacht te spreken en te luisteren. Je leert jezelf dieper kennen in de ontmoeting met ander(en).

  ONTMOET JEZELF IN DE STILTE VAN DE ANDER!

  Een retraite is een reis naar de diepte die jij bent. Jezelf dieper leren kennen ontstaat in een ruimte van aandacht. Een ruimte van aandacht waarin we niet alleen zijn en verbinding voelen met anderen. We nodigen ons daarbij uit behoedzaam en luisterend aanwezig te zijn, vriendelijk en moedig. Je wordt uitgenodigd om vooral goed voor jezelf te zorgen. De verrassende uitkomst is: goede zelfzorg is fijn voor jezelf én een weldaad voor de ander!

  CIRCLE OF PEACE

  Het programma omvat verschillende vormen van meditatie. Ook bieden we een ‘circle of peace’ aan. In de ‘circle of peace’ ervaren we hoe we binnen een groep onze zelfkennis kunnen verdiepen in de ontmoeting met de ander(en). Niet door discussie, maar door mindful voor en bij onszelf en de ander aanwezig te zijn. Er ontstaat een ruimte van samenzijn, een wij-ruimte, die steunt, aanmoedigt en draagt. We leren (opnieuw) vertrouwen te voelen in de kracht en wijsheid van een groep in een mindful samenzijn. We ervaren dat we eigen mogen zijn en onze eigenheid kunnen verdiepen, juist in het samenzijn!

  DE LOCATIE

  De prachtige tuinWe zijn te gast in de gezellige Brabantse locatie ‘Op ‘T Hoff’ dichtbij St. Oedenrode. Maaltijden zijn vegetarisch. Overnachten kan op de locatie zelf in de zaal (lekker goedkoop, € 7 per nacht), met een tentje op het terrein of in een van vele B&B in de buurt.

  De retraite is toegankelijk voor iedereen met enige meditatie ervaring. Wie niet bekend is met het werk van de Academie: graag eerst telefonisch overleg (06-23016358) om af te stemmen of vorm en inhoud van de retraite passend is voor jou.

  “Een prachtige verdieping die we konden maken in de meditaties door de afwisseling van stilte en open zelfonderzoek waarbij we in contact met de ander meditatief onderzochten wat de thema’s uit de dharma voor ons betekenen. Een verrijking voor iedereen met een beetje of heel veel mindfulness ervaring! Een warm bad met liefdevolle aandacht voor jezelf en de ander.”
  Melissa Baris, deelnemer aan de zomerretraite 2019

  Data: 27 jul 22 – 31 jul 22 / 10:00 – 14:30

  BEGELEIDING

  De retraite wordt begeleid door Dorle Lommatzsch. Kees Peters zal ondersteunend aanwezig zijn met zijn specifieke (klank)talenten en vaardigheden.

  Start woensdag in de ochtend om 10 uur. Einde zondag rond 14.30 uur. Verdere details over reis en verblijf worden na inschrijving toegestuurd.

  KOSTEN

  Verblijfskosten € 400

  Retraitekosten € 250

  ZOMERRETRAITE, 27 juli tot 31 juli

   Aanmelden voor de training
   (aanmelding is pas definitief na contact met de trainer)