Ontmoet jezelf in de ontmoeting met de ander

 

Startdatum:
26-05-2019 9:30 u

Aantal keren/duur:
1 x 3,5 uur

Locatie:
Bedrijvenpark d’n Office, Loopkantstraat 25 5405 AC Uden

Prijs: 
€ 35,-

  Aanmelden voor de training
  (aanmelding is pas definitief na contact met de trainer)

  Een workshop speciaal voor mindfulness beoefenaars,  yogabeoefenaar en hun partners

  Elkaar ontmoeten via mindfulness en yoga
  Een mindfulnessles is net als een yogales voeding voor lichaam, hart en ziel. We ontmoeten onszelf. Je ontmoet jezelf via je lijf, via de meditatie, via de uitwisseling van ervaringen met elkaar. Je ontmoet jezelf ook doordat de docent of een deelnemer iets zegt, wat je raakt. Je bent niet alleen: het samenzijn in een groep draagt bij tot innerlijke voeding voor lichaam, hart en ziel. We ontmoeten onszelf door de ander.

  Workshop
  In deze workshop willen we je meenemen op een reis naar de diepte die jij bent in de ontmoeting met de ander. Jezelf dieper leren kennen ontstaat in een ruimte van aandacht. Een ruimte van aandacht waar we ons niet alleen voelen. Een ruimte van aandacht waarin we verbinding voelen met de ander(en). Waarin wijzelf en de ander het vermogen hebben om behoedzaam en luisterend aanwezig te zijn, voor onszelf, voor de ander.

  De kunst van een voedende ontmoeting
  Zo’n voedende ontmoeting hoeven we niet aan het toeval over te laten. We kunnen leren hoe we elkaar kunnen ontmoeten, zonder elkaar te ruimte de ontnemen of ons gedwongen te voelen ons aan te passen. We kunnen leren en oefenen hoe we met elkaar een ruimte kunnen creëren, waarin ieder meer zichzelf wordt. Een ruimte waarin zowel intimiteit als eigenheid een plek krijgen.

  Lichaam en brein helpen ons
  Bij het leren van deze kunst is het nuttig om te weten hoe ons brein werkt.
  Wist je dat ons brein een paar keer per seconde scant of de ander aardig en betrouwbaar is? Dat gaat totaal onbewust, maar beïnvloedt ons humeur in een split second. Positief of negatief. Met aandachtig en mindful communiceren kun je leren hoe je je eigen en andermans brein (en lichaam) op veilig kunt zetten zodat je van elkaar onbevangen kunt leren en genieten.

  Wat gaan we doen?
  We wisselen stukjes theorie over ons brein en lichaam af met praktische oefening. We leren simpele toepassingen van neurowetenschappelijke ontdekkingen. We koppelen die aan eigen onderzoek zodat je kunt toetsen hoe het voor jou werkt.

  Wat neem je mee naar huis?
  Praktische tools om jouw relaties positief te beïnvloeden
  Veerkracht en vriendelijkheid als het in je relaties spannend of juist saai wordt
  Inzicht in hoe je met elkaar onbevangen kunt leren en genieten

  Kosten: € 35 (inclusief koffie, thee en kopje soep)

  Breng een vriend, partner of familielid mee. Jouw gast mag gratis meedoen!

  Ontmoet jezelf in de ontmoeting met de ander

   Aanmelden voor de training
   (aanmelding is pas definitief na contact met de trainer)

   Mindful spreken en luisteren laat onze relaties floreren!