Verdiepende training Mindfulness: Omarm je Leven

 

Startdatum:
16-05-2024 19:30 u

Aantal keren/duur:
6 x 2,5 uur

Locatie:
Westeinde 175 L, 2512 GX Den Haag en ONLINE

Prijs: 
€ 397,-

Trainer:

  Aanmelden voor de training
  (aanmelding is pas definitief na contact met de trainer)

  • Heb je een mindfulnesstraining gevolgd of een andere basis in meditatie?
  • Wil je graag bezig blijven met aandacht, meditatie en mindfulness?
  • Heb je behoefte aan de ondersteuning van het samen met een groep oefenen?
  • Heb je behoefte aan verdieping van wat je al hebt geleerd?
  • Wil je doorgaan met bewust bij jezelf en het leven stil staan?
  • Wil je mindfulness leren toepassen op uitdagende momenten?
  • Ben je benieuwd wat mindfulness je nog meer te bieden kan hebben?
  • Ben je soms ontevreden over patronen in je manier van reageren op anderen of in bepaalde situaties?
  • Wil je leren mindfulness toe te passen op de mooie momenten in het leven?
  • Heb je gewoon weer eens zin in een interessante mooie cursus?

  Als je op verschillende van deze vragen ja hebt gezegd, dan is dit de training voor jou. Deze training biedt je een grondige verdieping van de mindfulnesstraining. Als je een basis hebt in mindfulness ben je waarschijnlijk enthousiast geworden over de waarde van mindfulness in jouw leven. Je had je voorgenomen om het geleerde te blijven toepassen om zo geestelijke kalmte, een bewuste milde houding, en rustig reageren te blijven cultiveren. In de praktijk is dat niet zo eenvoudig. De fijne, mooie momenten, ontmoetingen, zintuiglijke ervaringen worden vlak en merk je maar half op, en het pijnlijke ga je uit de weg. De kern van mindfulness raakt steeds meer uit beeld. Wil je die kern terug vinden, en je beoefening verdiepen? Doe dan mee met deze verdiepingstraining.

  Life is about 50% pain and 50% pleasure, the problem that occurs is that we spend our pleasure time, pushing away pain, and therefore reduce the happy life that we want. – Jack Kornfield

  Het mooie en het moeilijke, het prettige en het ongemakkelijke, je eigen patronen, allemaal toelaten, en met nieuwsgierigheid benaderen. Het leven in zijn volheid – Omarmen dus ? Doe je mee? Ik hoop je op de training te zien!

  Verdiepende training Mindfulness: Omarm je Leven

   Aanmelden voor de training
   (aanmelding is pas definitief na contact met de trainer)

   De training heet: Omarm Je Leven!

   Je leven omarmen? Wat bedoel je daar toch mee?

   Het leven bestaat uit allerlei ervaringen. Sommige interessant, andere vrij saai of schijnbaar onbelangrijk. Sommige heel prettig. Sommige heel onprettig.

   Met je leven omarmen bedoel ik dan: je open stellen voor de mooie, liefdevolle, interessante, aangename, grappige momenten en deze volledig tot je laten doordringen. Deze als een spons opzuigen.

   Maar – het leven bestaat ook uit uitdagende en soms ronduit onprettige of nare dingen. Hoewel het een wijdverbreide neiging is om te proberen aan deze onplezierige momenten te ontsnappen, lukt dat vaak maar half.
   We moeten toch door die lastige situaties heen, ze doorleven. We kunnen er eigenlijk niet aan ontsnappen.
   En vaak zijn ze eigenlijk veel beter te dragen en makkelijker te doorstaan als we er aandacht aan geven – dat lijkt paradoxaal misschien.
   We willen er, als het kan, zo wijs mogelijk mee omgaan. Door je ogen ervoor te sluiten lukt dat meestal niet. Dit lukt je beter als je je open stelt voor de onprettige ervaringen en er misschien ook nieuwsgierig naar bent.

   In het gewone leven hebben we patronen ontwikkeld, die niet allemaal even handig zijn. We stellen uit, zijn kribbig of gehaast, zijn perfectionistisch… Ook dergelijke patronen kun je met mindfulness benaderen en geleidelijk ombuigen. Ook dat doen we in de training: Je kiest aan een automatisch patroon van jezelf waar je last van hebt, en waar je bewuster en wijzer mee wilt leren omgaan. Dit ga je met aandacht verkennen en wie weet er daarna minder reactief en meer bewust mee om leren gaan.

   Dat alles leer je in de cursus Omarm Je Leven.

   Data: zes donderdagavonden 19.35 – 22.00 uur. Start: 16 mei 2043.

   Kijk op de website voor meer informatie: https://centrummindfulness.nl/omarmjeleven/

   Geef een reactie