bewezen stressreductie voor jongeren/scholieren (11 t/m 18 jaar) in Zuid-Holland

 

Startdatum:
05-09-2022 0:00 u

Aantal keren/duur:
8 x 1 uur

Locatie:
op de eigen school of in overleg

Prijs: 
€ 50,- tot € 200,-

  Aanmelden voor de training
  (aanmelding is pas definitief na contact met de trainer)

  BEGRIJP JE BREIN

  Als je snapt hoe je brein werkt, dan word je daar op veel manieren blij(er) van. Bijvoorbeeld omdat je ontdekt hoe je je brein kan trainen, zodat je (veel) minder last hebt van alles wat jou stress kan bezorgen.

  Een aandachttraining leert je om op een milde en accepterende manier om te gaan met alles wat zich aandient in het dagelijks leven. Onderzoek heeft uitgewezen dat jongeren die mindful zijn, minder zorgen, angsten of stress kunnen hebben, beter slapen, zich rustiger voelen, zich in het algemeen beter voelen en beter kunnen presteren op school.

  De training is voor jongeren in het voortgezet onderwijs en het MBO. Je hoeft geen speciale reden te hebben om mee te doen en de technieken zijn door iedereen te leren. Ben je gevoelig voor stress, zie je op tegen je examen of ervaar je op andere manieren spanning, dan is het zeker de moeite waard om mee te doen. Je krijgt handvatten om je binnenwereld, dus je emoties en gevoelens, beter te begrijpen.

  Iedere les duurt zo’n 45-60 minuten, waarin er uitleg gegeven wordt over steeds een ander aspect van aandachtig zijn. Er is een strak lesschema, waarbij er veel nadruk gelegd wordt op het vergroten van kennis van het brein en het trainen van aandacht in en met de groep. Je leert zo over de kracht van (negatieve) gedachten en wat stress met jouw emoties en beleving kan doen.

  Je experimenteert thuis met een aantal oefeningen in je eigen tijd, wat maar een paar minuten per dag kost. Het geeft je gereedschap om in spannende of lastige situaties je hoofd er goed bij te houden.

  Onderzoek onder jongeren en hun ouders laat zien dat ze positieve veranderingen ervaren.

  Wil je meer informatie, kijk dan op www.fullymind.nl/jongeren of mail je vraag naar .

  bewezen stressreductie voor jongeren/scholieren (11 t/m 18 jaar) in Zuid-Holland

   Aanmelden voor de training
   (aanmelding is pas definitief na contact met de trainer)

   O.a. in Delft, Zoetermeer, Rotterdam, Lansingerland, Capelle aan de IJssel: op school of een andere geschikte locatie. Na een introductieles beslis je of je mee wilt doen. Daarna volgen 6-8 lessen van 45-60 minuten en een afrondend uur.

   Er wordt rekening gehouden met les- en toetsroosters. De training kan ook online voortgezet worden als dat gewenst is.

   Geef een reactie