Mindfulness trainen in Oosterbeek

 

Startdatum:
07-09-2020 20:30 u

Aantal keren/duur:
16 x 1,25 uur

Locatie:
6862 DK Oosterbeek, Nederland

Prijs: 
€ prijs op aanvraag,-

  Aanmelden voor de training
  (aanmelding is pas definitief na contact met de trainer)

  Mindfulness Training
  Minder stress, meer gemak. Dat is wat deelnemers vaak zeggen na het doen van een Mindfulnesstraining.

  Je leert niet alleen te luisteren naar je hoofd, maar ook naar je lichaam
  Je kunt accepterend omgaan met lastige emoties en houdt de regie over je gedachten.
  Je leert te accepteren wat niet te veranderen is.
  Je krijgt meer inzicht in je automatische patronen en ontwikkelt mildheid voor jezelf en je omgeving.

  Voor wie?
  Mindfulness is bedoeld voor iedereen die graag met wat meer aandacht wil leven, minder stress ervaren en bewust wil reageren op situaties. En voor mensen die in het werk of privé stress ervaren, moeite hebben om te ontspannen en voor diegenen die lichamelijke of psychische klachten hebben. Daar kan ik het bij laten. Want als ik ga opsommen bij welk psychisch of lichamelijk ongemak je ook welkom bent en veel baat kunt hebben bij deze training dan wordt dat een erg lange lijst. Als we telefonisch kennismaken zullen we nagaan hoe Mindfulness op dit moment voor jou geschikt is. Stuur een mailtje naar als je dit wilt.

  Hoe werkt het?
  Je leert door te doen en door de herhaling. Daarom bied ik een doorlopend oefenprogramma gecombineerd met bewegingsoefeningen, dat je kunt aanvullen met onderdelen om het een complete training te maken.  Het programma is ook voor jou als je al eerder een 8-weekse hebt gevolgd.

  Achtergrond en inhoud
  Jon Kabat-Zinn heeft de 8-weekse training ontwikkeld: De Mindfulness-based Stress Reduction (MBSR). Deze bestaat nu al meer dan 40 jaar en is door veelvuldig wetenschappelijk onderzoek bewezen effectief gebleken.
  De oefeningen die we gaan doen zijn gebaseerd op meditatie en yoga ontdaan zonder spiritualiteit.
  We oefenen de bodyscan, zitmeditatie, bewegen in aandacht, aandacht voor ademhaling en andere concentratieoefeningen die gericht op het observeren van gedachten, gevoelens en lichamelijke gewaarwordingen zonder te oordelen.

  Tussen de oefeningen  wordt er theorie aangereikt over stress, piekeren, zorgen, somberheid en omgaan met andere levensuitdagingen. Als je kiest voor extra contactmomenten, nemen we de tijd om ervaringen te bespreken en theorie te verdiepen.
  Door het Centrum van Mindfulness is deze MBSR iets aangepast tot MBSR-IT. Insight training staat voor het ontwikkelen van inzicht.

  Praktisch:
  je investering bedraagt maximaal 300,00. Als je alleen de oefensessie volgt, betaal je de reguliere prijzen van Yogaschool Zweiersdal. www.zweiersdal.nl
  De kosten worden (deels) vergoed door een aantal ziektekostenverzekeringen. Als je werkgever een opleidingsbudget biedt, kan de training meestal daarmee betaald worden. Ook de belastingdienst kent aftrekposten voor opleiding. Kijk welke mogelijkheden er voor jou zijn.

  Mindfulness trainen in Oosterbeek

   Aanmelden voor de training
   (aanmelding is pas definitief na contact met de trainer)


   MIndfulness programma vanaf 7september. (vrije instroom)