Nol van Drunen

Mindfulnesstrainer Nol van Drunen

Mindfulness staat voor Nol centraal in zijn leven.

Nol van Drunen (1950) is gecertificeerd MBSR/MBCT-mindfulnesstrainer (VVM en categorie I bij de VMBN) (opgeleid bij David Dewulf, Instituut voor Aandacht & Mindfulness (IAM) in Belgie ) en hij is gecertificeerd Breathworksmindfulnesstrainer opgeleid door Vidyamala Burch zelf met een tweemaal 3-daagse ‘Applying Mindfulness to Pain and Ilness – the Breathworks Approach’ en onder supervisie van Ingrid van den Hout. Nol is tevens voorzitter van de Vereniging voor Mindfulness (VVM), de beroepsvereniging van mindfulnesstrainers (meer dan 550 leden).

Nol is verder opgeleid door Gijs Janssen op het gebied van Acceptance and Commitment Therapie (ACT). Bij David Dewulf heeft Nol de opleiding voor Compassietrainer gevolgd en is gecertificeerd Heartfulnesstrainer door Iam. Ook heeft Nol een opleiding gedaan bij het opleidingscentrum Hartfocus is hij gecertificeerd trainer Heart Q zodat hij hartcoherentie kan toepassen en bij Fred Korthagen heeft hij de zijngericht coachingsopleding gevolgd.

Bovendien heeft hij de opleiding Positieve Psychologie in Maastricht bij SeeTrue gevolgd. Daarnaast heeft een tweedaagse bij Mark Williams, grondlegger van de MBCT, gevolgd, een 2,5 daagse workshop ‘Insight of the Heart’ gevolgd bij Saki Santonelli, directeur van het instituut van Jon Kabat Zinn. Hij heeft een vijfdaagse gevolgd bij Chritine Feldman en een vierdaagse bij Tara Brach.

Nol heeft een lange (+ 40 jaar) en brede ervaring met meditatie. De trancedente meditatie was zijn eerste kennismaking en de Hindoeistische manieren was de volgende ervaring. Daarnaast doet Nol beoefening in Vipassana en Zen meditatie. Ook heeft hij kennisgemaakt met de Vajrayana-medetiatie van Jewel Heart.

Naast de opleiding Mindfulness heeft Nol in het verleden de opleiding spiritueel therapeut bij Ad Stemerding gevolgd, toendertijd op de Leonardushoeve. Verder verdiept hij zich in Comparatieve Filosofie en heeft seminars gevolgd op de School voor Comparatieve Filosofie Antwerpen. Hij heeft in het verleden Hatha Yoga en T’ai Chi beoefend en zijn eerste ervaringen met meditatie opgedaan bij Transcendente Meditatie en daarna op de Leonardushoeve.

Naast deze activiteiten is Nol trainer en organisatieadviseur. Als organisatieadviseur werkt Nol in diverse organisaties zoals ziekenhuizen, gemeenten en bedrijven. Deze adviesprojecten kunnen ook een meer rationele insteek hebben zoals het INK-managementmodel, kwaliteitssystemen, strategievorming. Om deze meer rationele benaderingen geimplementeerd te krijgen, dient deze echter op een menselijke manier aangepakt te worden. De mens is daarbij de centrale factor. heeft economie en bestuurskunde gestudeerd aan de Universiteit van Tilburg en de Erasmus Universiteit Rotterdam. Daarnaast heeft hij onderwijskunde (MO) gestudeerd.

Centrum de Poort

Luijbenstraat 48, 5211 BT Den Bosch, Nederland

Specialisatie:

Compassietraining • Individuele coaching • Individuele mindfulnesstraining • Mindfulness op het werk • Mindfulness training MBSR/MBCT • Zijnsgericht coach

Contactgegevens:

Email sturen: klik hier
Tel: 06-22197386
Website: http://www.centrumdepoort.nl


Activiteiten aanbod van deze trainer

Momenteel geen activiteiten van deze trainer.

Blogs, nieuws, verslagen en boekrecensies van deze trainer

Terug naar trainer vinden

Sluit Menu