Marijke van Duinhoven

Dag lezer,

mijn naam is Marijke van Duinhoven en ik ben de oprichter van Mindful Netwerk.
Als balletdanseres bij het Nationale Ballet, Ballet du Nord (Frankrijk) en het Scapino Ballet al vroeg in aanraking gekomen met mediteren. Het was onbewust misschien zelfs wel mijn overlevingsinstrument. Door het mediteren was het voor mij gemakkelijker om het harde werken en het vele reizen aan te kunnen. Ik mediteerde in die tijd, zittend op een kussen, dansend op het toneel maar bijvoorbeeld ook breiend in de vele uren die ik heb doorgebracht op vliegvelden, in vliegtuigen en bussen.

Als danseres vond ik het heerlijk en het was ook noodzakelijk, om hard te werken. Naast het harde werken genoot ik ook van dat wat ik te bieden had. Al wist ik op een voorstellingsavond maar één iemand te ‘raken’ dan wist ik dat het goed was.
Later als belichter bij het Scapino ballet kwamen mijn kwaliteiten die ik in de jaren heb opgebouwd ook weer tot uiting. Als belichter zette ik mensen in het licht. Daarmee liet ik de schoonheid van die mensen zien.
En nu als Mindfulnesstrainer doe ik dat nog steeds. Ik vind het nog steeds fijn om mensen te laten zien hoe mooi ze zijn en welke kwaliteiten, wijsheid en capaciteiten hebben.

Lees hieronder meer over mijn specialisaties

MBHL – Mindfulness Based Healthy Living

Dit is een kort en krachtig programma. Het is uitermate geschikt voor mensen die vastlopen in hun mentale of fysieke gezondheid.
Samen met mijn zus Annemieke heb ik deze training ontwikkeld. Het programma is in 2019 en 2020 gebruikt voor een Europees onderzoek aan het Erasmus MC.
Klik hier om te ontdekken wanneer de eerstvolgende trainingen weer starten.

Online

Wat een geluk dat we nog online kunnen.
Juist in coronatijd bleek Mindfulness ontzettend belangrijk.
Het leert ons om gaan met de ongemakken van aller tijden. En het leert ons ook weer zien van grotere en kleiner geluksmomenten. Zodat je met meer gemak en vreugde in het leven staat.
Meld je nu aan start direct met een lichter leven.

Persoonlijke begeleiding

Het volgen van een training in een groep is enorm waardevol. Je ontdekt samen, je leert van elkaar, je merkt dat je niet de enige bent.
Maar soms lijkt het, vanwege tijd, een specifieke problematiek of andere reden, onmogelijk om deel te nemen aan een groepstraining. In zo’n geval geef ik graag persoonlijke online begeleiding.

Compassietrainingen

Er is geen Mindfulness zonder Compassie. Toch blijkt dat vaak een lastig deel te zijn van de training. Met de Compassietraining ervaar je hoe het is om begrip te hebben voor je doen en laten.
Het is telkens weer een kado om te zien hoe de deelnemers na 8 weken een vriendelijker mens voor zichzelf en voor anderen zijn geworden.

Mindfulness op het werk

Is het ziekteverzuim groot en door de werkdruk het werkplezier klein?
Vraag dan een Mindfulnesstraining aan bij je werkgever.
Ik verzorg met geduld en lichtheid incompany trainingen.

Stilteretraite

Ben je toe aan een moment voor jezelf. Aan reflectie en bezinning?
Een stilteretraite geeft je inzicht zodat je met frisse moed bewuste keuzes gaat maken in je dagelijks leven.
Houd de agenda in de gaten.

Wellicht tot ziens.
Marijke van Duinhoven
Catergorie 1 trainer VMBN

.