Ingrid Verstraaten

Mindfulness trainer Ingrid Verstraaten

Categorie 1 mindfulness trainer mbsr/mbct en lifecoach voor  jongeren, volwassenen en gezin.

Aangesloten bij de VMBN onder lidmaatschapsnummer 2017925.

Al ergens in mijn vroege kinderjaren wanneer ik niet kon slapen, deed ik een soort spelletje waarbij ik me verbeelde dat ik door te denken aan verschillende delen van mijn lijf zoals bijvoorbeeld mijn voeten, ik deze zwaar en log kon maken waardoor ze ontspannen aanvoelden en ik in slaap viel. Pas vele jaren later maakte ik tijdens een mindfulnesstraining kennis met de bodyscan. Dat hele mindfulness gebeuren was voor mij zo herkenbaar; dat wat ik mijn leven lang had gedaan vanuit een natuur bleek een naam te hebben.

Helaas viel ik toch, als drukke dertiger,  ten prooi aan het fenomeen burn-out en kreeg ik het advies om iets met mindfulness te gaan doen. De behoefte om zelf mindfulness uit te dragen ontstond niet veel later toen ik als freelance vakdocent interieurstyling les ging geven aan jongeren op een creatieve mbo. Ik schrok van het stresslevel waar de meesten aan bloot gesteld waren. Dat een zeventienjarige met een burn-out thuis zat, dat kon er bij mij echt niet in!

Ik volgde een opleiding tot .b-trainer (mindfulnessprogramma voor jongeren), vroeg bij het RIVM (Ministerie voor Volksgezondheid) een subsidie aan en ging met de schoolleiding om tafel om bijna 500 eerstejaars studenten een mindfulnesstraining te kunnen bieden. Het bleek een groot succes dat zich inmiddels ieder jaar herhaalt.

Al gauw volgde ik de volledige opleiding tot mindfulnesstrainer, richtte ik mijn eigen trainingsruimte in en ontwikkelde ik een mindfulnessprogramma voor het gezin. De honger naar meer kennis is nog niet gestild; ik ben dit jaar gestart met een vierjarige bachelor toegepaste psychologie.

Ik geef mijn trainingen op een betrokken, warmhartige maar ook nuchtere en praktische manier met ruimte voor humor.

[adempauze]

Hemelrijken 77, 5612 LB Eindhoven, Nederland

Specialisatie:

Individuele mindfulnesstraining • Mindfulness in de klas • Mindfulness training MBSR/MBCT • Mindfulness voor het gezin • Mindfulness voor pubers

Contactgegevens:

Email sturen: klik hier
Tel: 06 40844344
Website: http://www.adempauze.how


Mijn aanbod


Mijn blogs en nieuwsberichten

Terug naar trainer vinden