Erik van den Bos

Mindfulnesstrainer Erik van den Bosch

Hallo, mijn naam is Erik van den Bos. Na mijn middelbare schoolperiode ben ik ooit begonnen in een technisch vak bij Shell Nederland, maar kwam al gauw tot de conclusie dat dit niet de juiste weg voor mij was om te gaan. Ik koos een totaal andere richting en na mijn opleiding tot verpleegkundige (BIG geregistreerd) ben ik in 1995 gaan werken in de zorg voor jongeren en gezinnen. Mindfulness neemt in de begeleiding een belangrijke positie in en is niet meer weg te denken in eigenlijk alles wat ik doe.

Vanaf 2010 ben ik in aanraking gekomen met mindfulness en heb ik de trainersopleiding gevolgd bij Marijke van Duinhoven. Heerlijk om weer terug te keren naar de basis van de kunst van het leven. Daarnaast heb ik ook de trainersopleiding voor jongeren gevolgd. Het is mooi om te zien hoeveel impact de oefeningen kunnen hebben.

Op een gegeven moment was ik bij de fysiotherapeut in mijn dorpje Rhoon in verband met nekklachten. Ze zou mij een aantal malen behandelen met de boodschap dat als het niet over zou gaan het ook stress gerelateerde klachten konden zijn. Ik moest een beetje lachen en vertelde over de mindfulness trainingen die ik gaf. De fysiotherapeut vertelde dat ze veel mensen op de tafel kreeg die ze zou kunnen behandelen tot ze een ons woog, maar dat de klacht waarschijnlijk een andere oorzaak had. Ze vroeg aan mij wat ik nodig had voor de training en ik zei tsjaa,…..eigenlijk alleen een geschikte ruimte. Ze liet me na mijn behandeling haar oefenruimte zien. Ze stelde voor dat ik deze elke avond mocht gebruiken en sindsdien geef ik daar de training. Als dit geen cadeautje is.

Met Mindfulness leer je op een milde manier vooral  “te zijn”  i.p.v. “te doen” en toch zet je een beweging in gang die je perspectief doet veranderen, waardoor er ruimte ontstaat voor andere en nieuwe mogelijkheden

MindfulCoaching

F. van der Poest Clementlaan 27, Poortugaal, Nederland

Specialisatie:

Ademcoach • Individuele coaching • Individuele mindfulnesstraining • Mindfulness in de klas • Mindfulness training MBSR/MBCT • Mindfulness voor pubers

Contactgegevens:

Email sturen: klik hier
Tel: 0627874161
Website: https://www.mindfulcoaching.nu/


Mijn aanbod

Momenteel geen activiteiten van deze trainer.

Mijn blogs en nieuwsberichten

Terug naar trainer vinden