Annemieke van Duinhoven

Mindfulnesstrainer Annemieke van Duinhoven

Kennismaking

Mijn eerste kennismaking met mindfulness bij de  boeddhistische gemeenschap Plum Village in Frankrijk was een openbaring: iets nieuws en tegelijkertijd iets bekends en iets logisch.

Mindfulness bleek in het dagelijks leven heel goed toepasbaar te zijn. Het werd een leidraad in de jaren die daar op volgden.

Toen ik terugkwam naar Nederland, na 10 jaar in Frankrijk gewoond en gewerkt te hebben, was het volgen van de trainersopleiding bij Mindfulness-Rotterdam een grote wens van mij.

Ik kijk er steeds naar uit om kinderen en volwassenen te laten ervaren wat ik met Mindfulness dagelijks ervaar: rust, kracht en eenvoud.

Ervaring en opleiding in willekeurige volgorde 😉

Dansacademie, danseres, Pabo, moeder, leerkracht basisonderwijs, horecabedrijf Frankrijk, leerkracht Nederlands Onderwijs Buitenland in Frankrijk, retraites in de traditie van Thich Nhat Hanh, trainersopleiding Mindfulness-Rotterdam, retraite-kok, opleiding Mindfulness en eten See True, gecertificeerd trainer IPH (Positieve Gezondheid), ontwikkeling en uitvoering MBHL ism Erasmus.

Wat is mindfulness?

Mindfulness betekent: volledig aanwezig zijn in het hier en nu. Met mindfulness leer je bewust, zonder oordeel en met aandacht stil te staan bij het moment. Je leert je grenzen te bewaken en te accepteren wat er is. Door meer inzicht te krijgen in je innerlijk leven, ontwikkel je meer zelfvertrouwen en leer je op een bewuste manier te leven en keuzes te maken.

Voor wie?

Mindfulness is voor iedereen die zich persoonlijk wil ontwikkelen.

Het is geschikt voor mensen die, door de drukte van het dagelijks leven, het contact met zichzelf zijn kwijtgeraakt of lijden aan stress gerelateerde klachten.

Daarnaast blijkt uit recent wetenschappelijk onderzoek dat mindfulness bijzonder effectief blijkt te zijn voor mensen met depressieve – en angst klachten en mensen met chronische pijnen. Ook als je een verstoorde relatie hebt met eten (te veel, te weinig, te ongezond…) kan mindfulness veel voor je betekenen.

Mindfulness kan de basis zijn van een nieuwe kijk op het leven!

Mindfulness en Eten

OvergewichtOndergewicht? Heb je genoeg van diëten en het jojo – effect? Wil jij weer de baas zijn en zelf keuzes kunnen maken? Ben je nieuwsgierig hoe je, door mindful te eten, mindful in het leven kan staan?

Dan is deze training van acht weken zéker iets voor jou!

De cursus gaat over het ontwikkelen van een gezonde relatie met eten.

Mindful eten is geen dieet, in tegendeel. Bij mindful eten mag je alles eten als je overal maar het ingrediënt aandacht aan toevoegt!

In deze training leer je (weer) te genieten van eten.
Je leert hoe je met emotie-eten om kan gaan en hoe je mindful kan eten in moeilijke situaties.
Je leert wat je echte behoefte is door beter naar je lichaam te luisteren.
Je leert dat je keus hebt en hierdoor vrijheid creëert.
Hoe leer je dit?
Door praktische oefeningen en tips. Door aandachtsmeditaties en door gerichte oefeningen voor thuis.

Kosten: 350,- Euro

Kijk in de agenda wanneer er trainingen starten of neem contact op ( of 0636181389)
Een individueel traject  is ook mogelijk (neem contact op voor tarieven)

Mindfulness op Maat                                                                               

Moe van het Moeten?
Mindfulness op Maat!

Stresswerkdrukpsychische klachten, somberheidgepiekerpijn
Hoe ga jij ermee om?

Mindfulness is de basis van een heldere kijk op het leven.

Met deze unieke methode bepaal jij zelf wanneer en waar je aan de slag gaat met Mindfulness en ik geef je tools in handen om weer grip te krijgen op je leven. Om met meer gemak om te gaan met spanning of pijn.

Samen bekijken we wat jouw behoefte is en wat je mogelijkheden zijn. Voor deze methode spreek je meestal zes keer af en de sessies duren anderhalf uur.
Kosten: 60,-€ per uurAantoonbaar beter

Neem vrijblijvend contact op voor een gratis kennismakingsgesprek.
06 36 18 13 89 of

Annemieke van Duinhoven

Hart voor Gezondheid

Specialisatie:

Aantoonbaar Beter • Mindfulness en eten • Mindfulness in de klas • Mindfulness training MBSR/MBCT • Online live meditaties

Contactgegevens:

Email sturen: klik hier
Tel: 0636181389
Website: http://www.hartvoorgezondheid.com


Mijn aanbod

Momenteel geen activiteiten van deze trainer.

Mijn blogs en nieuwsberichten

Terug naar trainer vinden