Achim Heine

mindfulnesstrainer Achim

Hallo!

Mijn naam is Achim Heine, en ik ben een gepassioneerde meditatie beoefenaar. Sinds 1999 heb ik tien 5- 28- daagse retraites gedaan. Deze continuïteit en ervaring bezield mijn trainingen. Het vallen en opstaan van leren mediteren is mijn tweede natuur en passie.

Ik ben gecertificeerde mindfulness trainer na het volgen van de basis- en vervolgopleidingen aan het Centrum voor Mindfulness te Amsterdam. Ik geef sinds 2014 mindfulness trainingen voor particulieren, overheidsinstellingen en bedrijven.

 

“Ik vond Achim heel helder en knap in zijn feedback. Elke weerstand kon een uitgangspunt zijn voor verdieping van aandacht.” – Marjolein

 

Mijn tweede passie is mijn eerste beroep, de muziek. Ik werk als ZZP’er in verschillende ensembles en projecten, en geeft les, oa. aan het Conservatorium van Amsterdam. Zie meer op de facebookpagina van Achim Heine.

Voor mij zijn muziek, ritme en meditatie een natuurlijke combinatie – zonder volle aandacht voor jezelf en je omgeving werkt musiceren niet. De vonk springt niet over, of je schiet in gedachten over wat er mis zou kunnen gaan. Zo pas ik mijn aandachtstraining toe bij elke les en elk optreden dat ik geef.

 

Mijn persoonlijke meditatie training begon bij Shambhala Nederland en ik heb bij dit netwerk van meditatie centra internationaal tientallen cursussen en retraites gevolgd.

Verder heb ik theoretisch en in praktijk kennis gemaakt met Rigpa, Zen, Reiki, Aikido en diverse vormen van yoga. Ik heb twee tien- daagse Vipassana stilte retraites gevolgd. In 2007 reisde ik enkele weken naar Thailand om in een Boeddhistisch klooster te mediteren.

In 2013/ 14 heb ik geassisteerd bij de internationale leiderschapsconferentie ALIA (Authentic Leadership in Action) in congrescentrum de Baak te Driebergen. Ik ondersteunde de activiteiten van de 75- jarige Jerry Granelli, die unieke methodes heeft ontwikkeld om meditatie, het creatieve proces en muziek samen te brengen. Hier ontstond mijn creatieve communicatietraining ‘Mindfulness via je oor’.

 

Mijn hart ligt bij het overdragen van hoe je je aandacht erbij kunt houden in het dagelijks leven, op het werk en privé. Daarom geniet ik elke keer weer van het werken met mensen tijdens een mindfulness training. De interactie houdt het werk voor mij fris en scherp.

Ik heb in 2017 de youtube kanaal Alles over mindfulness opgericht. Hier praat ik vrijuit over mindfulness, stel ik me voor en is een open dialoog begonnen over mindfulness. Kijk en/ of stel je vraag.

Sinds begin 2019 ben ik trainer bij MO, Mindful Organisaties, Mindful Ondernemen – en wat dat gaafs is zie je op www.mo-netwerk.com

Dank je wel en wellicht tot een training of workshop in de toekomst. Wees welkom op mijn site goodmindfulness.nl of bij MO.

Good Mindfulness

1151CL

Specialisatie:

Individuele coaching • Individuele mindfulnesstraining • MO-trainer • Mindfulness in de zorg • Mindfulness op het werk • Mindfulness training MBSR/MBCT • Stiltedag

Contactgegevens:

Email sturen: klik hier
Tel: 0647002124
Website: goodmindfulness.nl


Activiteiten aanbod van deze trainer

Momenteel geen activiteiten van deze trainer.

Blogs, nieuws, verslagen en boekrecensies van deze trainer

Terug naar trainer vinden

Sluit Menu