Mindfulness Training

Minder stress, meer gemak. Dat is wat we vaak horen van de deelnemers na het doen van een Mindfulnesstraining. Een mindfulnesstraining bestaat uit 8 sessies. Veel trainers bieden daarnaast ook een stiltedag of stiltesessie aan. Daarom bestaat een training soms ook uit 9 sessies.

Trainingen binnenkort

Ervaren mindfulness trainers

Al onze trainingen worden gegeven door ervaren trainers.
Alle trainingen zijn MBSR (Mindfulness-based Stress Reductie) zoals in de jaren tachtig ontwikkeld is door Jon Kabat Zinn. Of zijn een afgeleide ervan zoals de MBCT (Mindfulness-based Cognitive Therapy) of de MBHL (Mindfulness-based Healthy Living)

Ik ervaar nu minder stress en meer gemak.

Na mindfulness training
mindfulness training

Ongemakken en stress

Tijdens de sessies doe je zittende, liggende en staande meditatieoefeningen en deel je de ervaring van de oefeningen. De gemakken en de ongemakken van de oefeningen worden besproken. Je leert automatische patronen herkennen. En je leert het moment herkennen dat zit tussen een gebeurtenis en de reactie erop. Je leert het hele kleine moment herkennen waarop je de keuze hebt om bewust te reageren in plaats van automatisch.

De link naar het dagelijks leven wordt daarbij dan ook regelmatig herkend. Daardoor zul jij ook in het dagelijks leven steeds gemakkelijker omgaan met stress en ongemakken.

Mindfulness leer je in het dagelijks leven en de meditatie-beoefening is daar een hulpmiddel voor.