Leertherapieweek gebaseerd op compassie en zelfcompassie (Den Haag, voor psychologen, therapeuten, psychiaters io)

5 dagen van 10.00 – 18.00 uur: Start: maandag 1 juli 2024 om 10.00 uur Einde: vrijdag 6 juli 2024 om 18.00 uur (donderdag 4 juli vrij) Kijk op de website voor meer informatie en aanmelden: https://centrummindfulness.nl/mindfulness-zelfcompassie-denhaag/ of bel/mail gerust voor meer informatie:

Lees verderLeertherapieweek gebaseerd op compassie en zelfcompassie (Den Haag, voor psychologen, therapeuten, psychiaters io)

(Zelf)compassie voor zorgprofessionals (Tweedaagse)

In deze tweedaagse training zal de docente Hende Bauer enkele theoretische inleidingen houden en je uitgebreid laten ervaren wat compassie-oefeningen inhouden. De training geeft je een gevoelde ervaring van wat compassie is, en laat je zien welke ingangen er zoal zijn om compassie en zelfcompassie te ontwikkelen. Data/tijd: Vrijdag 15 en zaterdag 16 maart 2024 van 10.00-17.00 uur. Locatie: Centrum voor Mindfulness, Compassie en Psychotherapie, Westeinde 175 L, 2512 GX Den Haag.  Prijs:  397,- euro Inbegrepen in de prijs: Hand out. Audiobestanden. 2x lunch en alle consumpties.

Lees verder(Zelf)compassie voor zorgprofessionals (Tweedaagse)

Verdiepende training mindfulness: Omarm Je Leven

De training heet: Omarm Je Leven! Je leven omarmen? Wat bedoel je daar toch mee?  Het leven bestaat uit allerlei ervaringen. Sommige interessant, andere vrij saai of schijnbaar onbelangrijk. Sommige heel prettig. Sommige heel onprettig. Met je leven omarmen bedoel ik dan: je open stellen voor de mooie, liefdevolle, interessante, aangename, grappige momenten en deze volledig tot je laten doordringen. Deze als een spons opzuigen. Maar – het leven bestaat ook uit uitdagende en soms ronduit onprettige of nare dingen. Hoewel het een wijdverbreide neiging is om te proberen aan deze onplezierige momenten te ontsnappen, lukt dat vaak maar half. We moeten toch door die lastige stuaties heen, ze doorleven. We kunnen er eigenlijk niet aan ontsnappen. En vaak zijn ze eigenlijk veel beter te dragen en makkelijker te doorstaan als we er aandacht aan geven – dat lijkt paradoxaal misschien. We willen er, als het kan, zo wijs mogelijk mee omgaan. Door je ogen ervoor te sluiten lukt dat meestal niet. Dit lukt je beter als je je open stelt voor de onprettige ervaringen en er misschien ook nieuwsgierig naar bent. In het gewone leven hebben we patronen ontwikkeld, die niet allemaal even handig zijn. We stellen uit, zijn kribbig of gehaast, zijn perfectionistisch… Ook dergelijke patronen kun je met mindfulness benaderen en geleidelijk ombuigen. Ook dat doen we in de training: Je kiest aan een automatisch patroon van jezelf waar je last van hebt, en waar je bewuster en wijzer mee wilt leren omgaan. Dit ga je met aandacht verkennen en wie weet er daarna minder reactief en meer bewust mee om leren gaan. Dat alles leer je in de cursus Omarm Je Leven. Data: zes donderdagavonden 19.45 - 22.00 uur. Start: 31 augustus 2023. Kijk op de website voor meer informatie: https://centrummindfulness.nl/omarmjeleven/

Lees verderVerdiepende training mindfulness: Omarm Je Leven

Mooie leertherapie gebaseerd op compassie, 4 dagen aaneen op fijne plek (therapeuten, psychiaters, klinisch psychologen io)

Zie thema's hierboven. Intensieve maar mooie dagen die een blijvende indruk maken. Je leert jezelf en anderen met meer vriendelijkheid en compassie en aandacht te benaderen. Een cadeautje voor jezelf! (Meest gegeven feedback van deelnemers)

Lees verderMooie leertherapie gebaseerd op compassie, 4 dagen aaneen op fijne plek (therapeuten, psychiaters, klinisch psychologen io)

Online Leertherapie, gebaseerd op mindfulness & compassie

Hele leuke online leertherapie, gebaseerd op Mindfulness en zelfcompassie. Werkzaam en inspirerend. Mindfulness en compassie is een krachtige methode die toenemend wordt toegepast. Praktisch: Intake in de week van 4 juli 2023 (of bij latere aanmelding in overleg) 8 en 22 september, 6, 13 en 27 oktober, 3, 17, en 24 november, 1, 15 en 22 december 2023, 12 januari 2024 (data onder voorbehoud) Reservedata: 19 en 26 januari 2024, ook graag vrijhouden in je agenda. De sessies zijn online. Trainer: Hende Bauer, erkend leertherapeut voor de NVP en de VGCT, BIG-psychotherapeut en supervisor NVP/VGCT.

Lees verderOnline Leertherapie, gebaseerd op mindfulness & compassie

Leertherapie gebaseerd op compassie, compact, 4 dagen aaneen, in Groesbeek (fijn, weldadig, leerzaam)

Zie thema's hierboven. Intensieve maar mooie dagen die een blijvende indruk maken. Je leert jezelf en anderen met meer vriendelijkheid en compassie en aandacht te benaderen. Een cadeautje voor jezelf!

Lees verderLeertherapie gebaseerd op compassie, compact, 4 dagen aaneen, in Groesbeek (fijn, weldadig, leerzaam)