Zen en de kunst van het kijken

Zen en de kunst van het kijken.

Wat ben ik blij en vereerd dat we het boek ‘Zen en de kunst van het kijken’ onder onze bezoekers mogen verloten.

‘Zen en de kunst van het kijken’ is een openbaring.  En niet zozeer omdat alles wat Han van den Bogaard schrijft nieuw is. Maar wel omdat dat alles wat hij schrijft de ogen weer opent.

Ik herken elk woord dat Han schrijft. Elke zin, die Han schrijft en is een herkenning en een thuiskomen. Het is als wakker worden uit een droom. De droom die zo echt leek totdat je wakker werd.
Dit boek laat je wakker worden in het dagelijks leven. Han opent je de ogen ten opzichte van de weg, het leven, de dood, vriendschap, de innerlijke stem en nog veel meer.

 

Zen en de kunst van het kijken
Dit boek kopen? Klik dan hier.

Het lezen van het boek geeft je een enorme vrijheid. Een vrijheid om te denken en niet te hoeven denken.  De vrijheid om het gemakkelijk of moeilijk te maken, de vrijheid om weer vriend te worden met jezelf en het leven.

Ik wens jullie allen dit boek toe. Een boek dat je letter voor letter, zin voor zin, bladzijde voor bladzijde leest. En dan ook weer weglegt om vervolgens tijd te nemen om je ogen te openen en te kijken….

Ieder moment is magisch omdat het op onbegrijpelijke wijze je bestaan, je aanwezigheid zichtbaar, hoorbaar, voelbaar, ruikbaar en proefbaar maakt….. en toch lijken, even onbegrijpelijk, sommige momenten magischer dan andere.

Schrijf hieronder of op onze facebookpagina je reactie.
Uitgeverij Samsara gaat onder onze volgers 3 exemplaren verloten!

Ben je benieuwd of mindfulness ook iets voor jou is? Kijk bij de mindfulness activiteiten en trainingen.

Dit bericht heeft 13 reacties

 1. Petra

  Ik zou het boek wel graag wil hebben .

 2. Mandy

  Ik zou ook graag het boek willen ontvangen, ik ben bezig met mezelf, spiritualiteit, en het leven.
  Liefs mandy

 3. Bernij van Ooijen

  Fijn om een naslagwerk te hebben. We weten het wel maar in het dagelijks leven is het moeilijk om vol te houden. Af en toe weer even terug naar de basis in dit boek is dan een uitkomst

 4. Rosalie

  Klinkt als een boek dat mij heel goed op weg zou kunnen helpen na het overlijden van mijn vader onlangs. Twee vriendinnen van mij kunnen dit boek daarna ook goed gebruiken!!

 5. Reinata Spijker

  Zoals je het boek verwoordt , lijkt het me heerlijk om dit boek te lezen.. Ik probeer het anders omgaan met mezelf en de wereld op deze nieuwe manier te leren en ik merk dat het is , als opnieuw leren lopen..Maar ik probeer het elke dag opnieuw.
  Harte groeten,
  Reinata

 6. Maria Bos

  Ik ben heel benieuwd naar dit boek.

 7. Bernadette

  Ik ben heel benieuwd naar het boek, het zou me heel goed kunnen helpen, met waar ik nu mee bezig ben.
  Elke dag weer opnieuw proberen dichter bij mezelf te komen en vrijer te worden.

 8. Ginette Burer

  Dit boek van Han inspiteert me al voordat het opengeslagen is, voordat er een letter is gelezen. Het prikkelt mijn zintuigen met de prachtige aquarel en de omschrijving van de inhoud. Het maakt me nieuwgierig. Het geeft een verlangen om open te slaan en te gaan lezen.

 9. Marina

  Heb me vanmiddag helaas voor het eerst in 35 jaar ziek moeten melden omdat ik gewoon niet meer kan.
  Misschien dat dit boek me een duwtje in de goede richting kan duwen

 10. Tiny Bakker

  Dit boek lijkt me een eye opener. Een weg naar verlichting. Voor velen toegankelijk. Ik kijk er naar uit.

 11. Els

  Waw,Dit boek is wel zeer mooi zo te horen. Dit boek zou echt goed passen bij mijn andere mind full boeken. Ik kijk er al vast naar uit om dit goede te lezen. Hopelijk komt dit gewonnen boek in mijn boekenkast. Mvg, Els

 12. Miranda

  Nieuwsgierig naar zoveel moois in dit boek. Ik ga het heel graag voor mezelf gebruiken en ook voor alle zoekende mensen in mijn wandelcoachbedrijf.
  Liefs Miranda

 13. Anne

  Ik ben vooral zo benieuwd wat de schrijver zegt over leven en dood. Na drie sterfgevallen kort op elkaar in mijn ‘inner circle’ is er de nodige worsteling om weer mijn eigen weg te vinden. Ik zou het boek graag lezen!

Geef een reactie