Wat is een herstelmoment?

Zo nu en dan stuur ik mijn (oud) cursisten en andere geïnteresseerden een nieuwsberichtje. Een berichtje met een herinnering en met wat activiteiten die ik organiseer.  Deze keer een herinnering over een herstelmoment.
Voor de Zuid-Hollanders onder ons zal ik vanaf nu mijn mini-berichtjes ook op dit nieuwsforum zetten. En binnenkort zullen ook andere trainers hier hun nieuwsberichten plaatsen. 

herstelmomentHoe gaat het met je?
En wanneer heb je dat voor het laatst jezelf afgevraagd?
Ik merk dat de zomer me goed heeft gedaan. Minder klokkijken, meer buiten, meer bewegen en minder computer en telefoon. En juist dat laatste doet me erg goed. Ik merk dat als ik niet zo vaak de telefoon in mijn hand heb of achter de computer zit ik me prettiger en meer ontspannen voel. Ik merk, nu ik weer achter de computer kruip, dat mijn hart sneller gaat kloppen en mijn schouders omhoog gaan.
Op zich is daar niks mis mee zolang ik mezelf de tijd geef om te ‘herstellen’. Ik geloof dan ook dat we niet zozeer gestressd raken door te hard werken maar wel doordat we niet vaak genoeg de tijd nemen om te herstellen.

Herstellen in de vorm van een wandeling, een stil moment of een meditatie. Stilte kan eng, spannend of saai zijn maar het is ook ontzettend helend.

Ik hoop dat jij een fijne zomer hebt en ook de komende tijd regelmatig een herstelmoment inlast.
Je zou bijvoorbeeld de terugkomavond van 3 september kunnen bijwonen. Of je aanmelden voor een mindfulnesstraining of compassietraining.

Ik ga me nu weer ‘herstellen’ door te bewegen in de vorm van het doen van de afwas en daarna wandelend de boodschappen te doen.

Tot ziens en wellicht tot gauw
Marijke van Duinhoven.
Mindfulnesstrainer Marijke van Duinhoven

Met deze link kun je je ook aanmelden voor mijn (maandelijkse) nieuwsberichtjes .

Ben je benieuwd of mindfulness ook iets voor jou is? Kijk bij de mindfulness activiteiten en trainingen.

Geef een reactie