Voorbij de vorm van Stephan Bodian

We mogen van uitgeverij Samsara af en toe een boek weg geven. En deze maand is dat het boek ‘Voorbij Mindfulness’ van Stephan Bodian. Het boek geeft ons uitleg, verdieping en ervaringen over het ‘Zijnsbesef’. Terwijl ik het lees herleef ik de ervaring die ik tijdens retraites vaker heb gehad. En het inspireert me om er ook in het dagelijks leven contact mee te maken.
We mogen 3 exemplaren weggeven.
Laat ons in de reactie weten waarom jij graag dit boek zou willen ontvangen. Voor het einde van deze maand ontvang je dan bericht of jij één van de drie gelukkige bent.
mindfulness voorbij de vorm
Dit boek kopen? Klik op de afbeelding.

Voorbij de vorm – Mindfulness als weg

Mindfulness is een perfect hulpmiddel, het zorgt ervoor dat er meer ruimte ontstaat,vermindert rusteloosheid en depressie, en bevordert concentratie en laat je liefdevoller open staan voor wat zich aandient. Maar het kan er ook toe leiden dat het ons aanzet tot het telkens meer ons best doen en het verbeteren van onszelf. Deze neiging kan een valkuil zijn. We kunnen makkelijk blijven steken in een subtiel gevoel van tekortschieten, in plaats van onze aangeboden heelheid te realiseren!

Stephan Bodian laat je deze hindernis zien en neemt je mee naar een direct ervaren van het vredevolle en bevrijdende Bewustzijn waarin alle ervaring verschijnt en verdwijnt. Zijn diep inzicht en warm inlevingsvermogen zien we op elke pagina met zijn heldere beschrijvingen, praktische aanwijzingen en oefeningen terug.

‘Dit prikkelende en diepzinnige boek toont hoe het praktiseren van meditatie ‘de persoon die het doet’, het zelf dat ‘mindful’ is kan ontmaskeren’ – Tara Brach

Ben je benieuwd of mindfulness ook iets voor jou is? Kijk bij de mindfulness activiteiten en trainingen.

Deze post heeft 53 reacties

 1. Graag kom ik in aanmerking voor een gratis boek.

 2. Lief zijn voor jezelf… belangrijkste wat er is! En wat sluit er mooier aan bij dit doel…. juist! Het boek, graag?

 3. Graag! Zou fijn zijn om dit boek te hebben als hulpmiddel!

 4. ik wil dit boek wel, ik ben geen lezer maar dit kan helpen om mijn hoofd tot rust te laten komen 🙂

 5. Het boek spreekt mij enorm aan en zou deze graag mogen ontvangen… om weer een stukje dichter bij dat stille punt in mijzelf te mogen komen… en gewoon mogen zijn. ??

 6. leeshonger
  weethonger
  nieuwsgierig
  spons
  vormeloze
  zoeker

 7. Ik wil dit boek graag cadeau voor mijzelf om bewust te blijven in zijn hier en nu. Milder voor mijzelf te zijn het is zo herkenbaar de valkuilen. En deze liefdevol mee te geven aan mijn als voorbeeld aan mijn opgroeiende kinderen

 8. Ik zou het boek graag winnen.
  Ik sta op een punt in mijn leven dat het roer om moet.
  Ik mag er zijn en zal meer naar mijzelf moeten luisteren.
  En goedde hulp hierbij is zeer welkom

 9. Heel graag!
  Het roer is om hoop ik en dit boek kan me hopelijk bij de les houden.

 10. Ik zou dit boek heel graag winnen. Ik ben beginnend coach en ik wil mindfulness als instrument gaan inzetten bij de sessies. Daar zal dit boek mij behulpzaam bij kunnen zijn.

 11. Mindfullnes…een woord waar ik de betekenis van op moest zoeken. Gedaan en besloten om een training te volgen. Een stap waar ik geen spijt van heb. En in het dagelijkse snelle leven met de nodige obstakels ondervindt ik er elke dag opnieuw profijt van. Zorgt ervoor bewust te zijn van het moment wat weer zorgt voor rust en licht. Dankbaar het te mogen ervaren. Het is goed zoals het is ? En kans maken op dit boek…Graag!

 12. Ik zou graag in aanmerking willen komen voor dit boek. Het is een goed hulpmiddel om me steeds meer bewust te worden van en te leren over de mogelijkheden van mindfulness.

 13. Omdat “de vorm “, de uiterlijke schijn tijdens mijn jeugd zo belangrijk was , de bevestiging onbestaand was…met als gevolg dat ik als 50 plusser nog dagelijks worstel, zoek, val, opsta, aarzel, lees , luister en vooral omdat ik al meer dan 30 jaar zo mijn uiterste best doe om aan verwachtingen te beantwoorden zodanig dat ik altijd moe ben, … ieder hulpmiddel is welkom en al zeker dit interessante boek !

 14. Ik zou dit boek graag winnen voor mezelf om nog meer mindful te groeien, om zo steviger in mijn schoenen te staan om het dan over te brengen naar mijn collega’s en mijn leerlingen in de klas. Mindful in het leven staan is in deze chaotische wereld zo belangrijk voor opgroeiende kinderen en voor leerkrachten…
  Dank je voor deze kans ?

 15. De afgelopen jaren zijn zwaar geweest met een van onze kinderen die zichzelf kwijt was en uiteindelijk bleek zij een hij te zijn. Naast therapie hebben we heel aan mindfullnes gehad. We zijn er nog niet en dus zou dit boek ons verder kunnen helpen! Dus pleasssssss!

 16. Dit boek zou ik graag willen gebruiken in mijn coachingspraktijk, om anderen te laten lezen, te laten ervaren hoe het is om voorbij de vorm te kijken en wat je dat op kan leveren.

 17. Ik herken de valkuil in de tekst hierboven. Door steeds mijn best te willen doen en mezelf te verbeteren.
  Ik ben benieuwd hoe Stephan Bodian in zijn boek een vredevol en bevrijdende Bewustzijn creëert.

 18. Heel erg op zoek naar mezelf en naar rust na het plotse overlijden van mijn allerliefste papa.

 19. Momenteel zit ik privé in een heftige periode. Merk dat ik veel rust vind in mindfulness. Een mooi boek hierover zou heel welkom zijn.

 20. Ik las graag, maar na lang ziek zijn en herstellen van alle behandelingen kan ik niet meer een boek lezen. Geen concentratie. Misschien kan dit boek weer een nieuw begin zijn voor mij!

 21. Zelf wil ik steeds bewuster in het moment ‘zijn’. Als leerkracht wil ik kinderen stimuleren rustig in zichzelf te zijn. Voor beide doeleinden zoek ik praktische oefeningen / werkvormen.

 22. Ik maak graag een kansje op een boek. De afgelopen jaren zijn slopend geweest met een ongeneeslijk zieke die afgelopen 12 april uiteindelijk is overleden… Nu merk ik pas hoe we met zijn allen geleefd zijn en niet goed hebben geluisterd naar ons zelf. Aan alles merk ik lichamelijk dat het tijd is voor mijzelf… Dus wie weet kan dit mee helpen! ?

 23. Verdieping in het mindful zijn dat is de kracht.

 24. Steed opnieuw zoek ik houvast en wil ik begrijpen waarom ik ben die ik ben, maar het lukt me niet. Loslaten en in het moment leven blijft moeilijk. Hulp van dit boek zou erg welkom zijn.

 25. Vorig jaar ben ik voor het eerst in contact gekomen met mindfulness, het heeft me al wat rust kunnen brengen maar ik zit nog volop in het leerproces en het boek zou een mooie aanvulling hierop zijn. . Na een leven vol spanning en ellende moet nu echt het roer om.

 26. Hè dat lijkt me wat om me meer te concentreren en beter om te gaan met me zelf dus ja ik wil graag kans maken op 1van de 3 boeken

 27. Wat super leuk dat jullie dit boek weggeven. Iedere dag haal ik inspiratie uit jullie mail. Ik loot graag mee. Benieuwd of het universum dit boek voor mij in petto heeft.
  Namasté.

  Monique Maria

 28. Voor de eerste keer op deze weblog. Al veel langer de dagelijkse inspiratie, werk aan een gezonde bewuste leefstijl ,
  boek zou ik graag ontvangen om blij de dagen te vullen en zo mijn leven te leiden.

 29. Al 3 jaar in een depressie.Elke dag een worsteling.Graag dit boek wie weet is er licht aan het einde van de tunnel?

 30. Om verder te komen waar het helaas toch is gestopt. Wellicht door de verwachting waar ik niet aan voldoe voor mijzelf en de ander.

 31. Wauw het zou fantastisch zijn als ik dit boek mag ontvangen. Ik heb mijn angst stoornis geaccepteerd en goed onder controle gekregen, toch merk ik vaak dat ik zo in mijn hoofd blijf hangen. Ik hoop dat dit boek mij weer een stap verder kan helpen naar rust. En dat ik het ook kan delen met de mensen om mij heen die hier last van hebben.

 32. Ik zag dit toevallig voorbij komen op Facebook en dacht meteen reageren! Enkele jaren terug een burn out gehad. Daarvoor meerdere depressies gehad. Inmiddels gaat het stukken beter hoor maar ik ben nog heel erg op zoek. Op zoek naar rust, het loslaten van het perfectionisme, open te staan voor nieuwe dingen en het vinden van mijzelf. Ik heb dit zelfs in het geloof proberen te vinden. Iets wat helemaal buiten mijn comfort zone was. Helaas tot nu toe nog niets kunnen vinden dat echt goed voelt. Omdat ik ook echt geloof dat het vanuit mijzelf moet komen, kan het boek hierin misschien wel echt goed van pas komen.

 33. Nou, dat is grappig: allemaal reacties van vrouwen. Zijn mannen dan niet bezig met mindfulness en persoonlijke ontwikkeling? Ja hoor, deze wel. Dus zullen we dan gewoon één van die drie boeken aan een man gunnen? Ja toch?

 34. Ruimte in je hoofd creëren is nog een hele opgaaf. Ben benieuwd naar de tools die Stephan Bodian in dit boek aanreikt…

 35. Dit boek zou goed van pas komen omdat ik op n bepaald punt in mn leven ben beland dat ik door mijn lichaam gedwongen wordt eens goed naar mezelf te luisteren, en dat ook zeker blijf doen!?

 36. het mooiste geschenk om te ontvangen is verpakt in aandacht, vriendelijkheid en Liefde. © richART | k u n s t v e r r i j k t

 37. Zit momenteel thuis met een burnout. Het leren nu voor mijzelf te gaan kiezen, wat wil ik nu, luisteren naar mijn lichaam en alles wat er verder bij komt kijken valt me zwaar. Misschien dat het boek mij hierbij kan helpen….heel welkom dus ?

 38. Een vredevoller en bevrijdender bewustzijn zou ik dolgraag willen leren en ervaren, het lukt me helaas niet alleen, dus ik zou heel graag kans willen maken op dit mooie boek.

 39. dit boek dient zich aan…
  en ja.. ik zou het graag lezen…
  ..elke keer een stukje…
  ..zomervakantie

 40. Graag kom ik in aanmerking voor dit boek. Het zal een prachtige en praktische aanvulling zijn op mijn spirituele trainingen en toepasbaar voor healingen. Het gaat, denk ik, alle vorm voorbij om te kunnen & willen healen en/of deze te ontvangen.

 41. Bewust worden ! Heel graag.

 42. Ik zou heel graag in aanmerking komen voor dit boek. Ik leef al heel wat jaren met chronische pijnen. Iedere dag weer opnieuw die pijn. Een paar jaar geleden heb ik Mindfulness ontdekt en het helpt me!De pijn is net zo hevig, maar ik kan er nu beter mee omgaan. Ik zou dus heel graag dit boek willen winnen, als aanvulling op wat ik all gedaan heb. Want het verdwijnt nooit die pijn en ik kan iedere hulp nog iedere dag gebruiken.

 43. Vandaag ben ik geslaagd voor mijn examen mindfulness based cognitive therapy. Het boek als cadeau en inspiratie om verder te gaan. Inspiratie om voorbij de vorm te gaan in het onderwijs, het veld waar ik voor werk als coach.

 44. Ik zou het boek graag willen winnen omdat het mij zou helpen om mindful te zijn en blijven. Alle beetjes hulp kunnen hierbij helpen.

 45. Dank jullie wel om mij elke dag een mindful herinnering te sturen en eigenlijk horen die boeken dus bij jullie, geniet er van.

 46. Ik zou graag het boek willen winnen. Ik heb een mindfullnesscursus gedaan en op advies van mijn psycholoog wil ik het nu weer goed oppakken.

 47. Ik zou dolgraag het boek willen winnen. Volgens de orthomoleculair zit er veel stress in mijn darmen en hij adviseert verder te gaan met mindfulness. Na de cursus gevolgd te hebben zou dit een hele mooie aanvulling zijn.

 48. Ik zou graag me graag meer verdiepen in mindfulness en het integreren in mijn leven. Na een post. depressie en burn out is dat de juiste weg voor meer balans.

 49. Mindfulness heeft me het afgelopen jaar veel gebracht, me door een ontzettend naar proces heengeholpen. Ik mediteer en mindfulness er daarom nu flink op los. Vanwege de positieve effecten zit ik nu ook regelmatig met onze mannetjes ?
  Kennis verbreden en verdiepen is de volgende stap; dit boek een instrument. Dus ja, graag! ?

 50. Ik merk dat de Mindfulness training en compassie training mij veel rust heeft gegeven.
  Iedere dag de blog en mijn mindfulness kalender laat mij ook dagelijks weer het belang van jezelf, rust, ruimte, liefde zien.

  Ik lees graag en veel en zou dus ook graag dit boek lezen.
  Zal het boek, na het lezen, ook zeker weer doorgeven aan vriendinnen die het ook kunnen gebruiken

 51. Graag zou ik in aanmerking komen voor dit boek.
  Vroeger ben ik twee jaar de nanny geweest van de familie Bodian.
  Ik heb met Stephen (toen Alex geheten vaak gespeeld.)
  Het was een opstandig jongetje in die tijd, maar ik heb er goede herinneringen aan.
  Mijn belangstelling is groot vanwege deze voorgeschiedenis.
  Met vriendelijke groet. In afwachting van uw bericht.

Geef een reactie

 

Sluit Menu