Rust brengt je terug bij wie je bent

 

Dieren, planten, ecosystemen, ze leven in hun eigen tempo. Alleen mensen jagen zichzelf op.

 

Hard werken en zinvol bezig zijn, daar krijg je in onze westerse cultuur waardering voor. Maar wie houdt het vol om altijd alle ballen probleemloos hoog te houden? Stel dat je mag kiezen voor rust als je dat nodig hebt, en je niets verliest aan validiteit en waarde.

Toegeven aan de behoefte van je lichaam wordt al snel als lui gezien. Ons arbeidsethos gaat er vanuit dat je elke dag en elke week in hetzelfde ritme en met dezelfde energie  kunt presteren. Maar zoals we weten is elke dag anders. Je lichaam , je mentale weerbaarheid kan schommelen, net als je energieniveau. Als je om je heen kijkt in de wereld zie je dat de rest van de wereld helemaal geen haast kent. Dieren planten ecosystemen, allemaal leven ze in hun eigen tempo. Alleen mensen jagen zichzelf op. Waarom is het zo moeilijk om onszelf de rust  en het tempo te geven dat we nodig hebben?

Altijd maar haasten en bezig zijn kan je het gevoel geven dat je capabel bent, dat je controle hebt. en op de rem trappen kan beangstigend zijn, want dat betekend dat je de controle moet loslaten. Rust is een daad van zelfliefde het brengt je rechtstreeks bij wat je echt nodig hebt. Als je leert luisteren naar je werkelijke behoefte brengt dat je terug bij wie je bent. Die weg bewandelen en  je daarin begeleiden, dat is waar Bemindful voor staat. We zijn mensen en geen machines. In onze dagelijkse race van bestaan zijn enkele minuten voor jezelf nemen (soms) al een luxe. Een paar minuten uit het raam staren. Even niets doen  Even je ogen sluiten en het ritme van je ademhaling volgen. Zonder doel zonder moeten of willen. Geef jezelf wat je nodig hebt. Je hoeft niets te doen om waardevol te zijn.

 

www.bemindful.nl/veerkracht

 

Ben je benieuwd of mindfulness ook iets voor jou is? Kijk bij de mindfulness activiteiten en trainingen.

Geef een reactie