Onderzoek naar het effect van mediteren

Meditatie onderzoek aan de universiteit van LeidenVoor een groot onderzoek aan de Universiteit van Leiden zoeken ze participanten die ervaring met meditatie hebben. Met behulp van dit onderzoek proberen zij beter in kaart te brengen wat het effect van meditatie is op gedrag. Wil je hieraan bijdragen? Dat kan! 

Tijdens een 2 uur durend experiment zult u ongeveer 15 minuten mediteren, en aansluitend twee taakjes uitvoeren op de computer. Gedurende het hele experiment wordt ook uw hersenactiviteit gemeten met behulp van EEG. Wij zoeken gezonde, rechtshandige participanten tussen de 18 en 35 jaar, die ervaring hebben met meditatie (minstens 1 jaar, 1 keer per week). Als vergoeding ontvang je 18,75 euro na afloop van het experiment. Meedoen kan door een mailtje te sturen naar of door je email adres in te vullen bij de deze link dan ontvang je vanzelf een mailtje in de mailbox! 

Ben je benieuwd of mindfulness ook iets voor jou is? Kijk bij de mindfulness activiteiten en trainingen.

Dit bericht heeft 3 reacties

 1. Mappie van de Stouwe

  Toch jammer dat je als 52-jarige vrouw met ruime ervaring in meditatie, die tevens toegepaste psychologie studeert, niet mee mag doen omdat je blijkbaar te oud bent,
  Wat is hiervoor de reden?

  Groet Mappie

 2. Marijke van Duinhoven

  Dag Mappie
  Naast 60 ervaren mediterende testen ze ook 60 participanten die geen ervaring hebben met meditatie. Omdat het onderzoek aan de universiteit vindt, hebben voornamelijk studenten (dus jongere participanten) meegedaan bij de eerste, onervaren groep. Deze hebben allemaal een leeftijd rond de 20-25. Omdat we in de twee verschillende groepen (60 ervaren en 60 onervaren participanten) niet een te groot leeftijdsverschil willen hebben (dit kan onderzoeksresultaten beïnvloeden) hebben we besloten de leeftijdsklasse voor de ervaren mediterende te zetten op 18-35. Als er een heel groot leeftijdsverschil zit tussen onervaren en ervaren mediterende, dan is het mogelijk dat andere factoren zoals leeftijd ook van invloed zijn geweest op het resultaat, in plaats van de meditatie op zichzelf. Vandaar de leeftijdscategorie.

  Ik hoop je hiermee voldoende te hebben geinformeerd.

Geef een reactie