Laat jij je tegenhouden door (negatieve) gedachten?

Gedachten

We hebben ongeveer 50.000 gedachten per dag en de meesten denk je niet bewust. Het gaat de hele dag door. Veel van onze gedachten zijn waarschuwend, zorgelijk of ronduit negatief. Niet dat je het nou zo leuk vindt om negatief te denken. Nee, deze gedachten willen jou beschermen. Ervoor zorgen dat je geen gevaar loopt, niet gekwetst wordt en niet voor gek staat. Want dat willen we niet. Een van de ergste dingen die ons kan over komen is toch wel schaamte voelen. En dat stemmetje in je hoofd probeert er alles aan te doen om dat te voorkomen.

Laat jij je hierdoor tegenhouden?

Dat is de grote vraag. Het stemmetje het zwijgen opleggen is heel lastig. Dat weet ik uit eigen ervaring en ik heb daar echt mijn uiterste best voor gedaan! Je gaat ertegenin met allerlei argumenten, hebt talloze bewijzen tegen en dan komt er toch altijd weer die… ja maar…, Zo vermoeiend soms! Ken je dat?

Mijn tactiek

Ik heb een tactiek ontdekt die bij mij goed werkt. En geloof me, ik heb veel geprobeerd, aangezien ik me altijd ontzettend belemmerd voelde door gedachten als: ‘ ik kan dat toch niet, ben ik wel goed genoeg?’,  wie zit nu op mij te wachten?’, en nog meer van die niet-motiverende gedachten. Ik heb cursussen gedaan, therapie gevolgd en veel boeken gelezen over het vergroten van zelfvertrouwen. Super interessant en natuurlijk heeft het mij veel inzicht gegeven. Wel vond ik het steeds weer heel hard werken. Die gedachten zijn namelijk heel sterk en overtuigend en niet gemakkelijk omver te krijgen.

Mindfulness

Door het dagelijks beoefenen van mindfulness leer ik anders om te gaan met deze beperkende gedachten. Namelijk door in te zien dat het niet meer is dan een gedachte. Een overtuigende gedachte, dat zeker! Maar niet echt op feiten gebaseerd en zeker niet de waarheid. Deze gedachten komen en gaan. Ik hoef er niets mee te doen en ik hoef er ook niet naar te luisteren. Ja, ik heb deze gedachten. Nee, ik laat me er niet (meer) door tegenhouden. Ik doe het lekker toch!

Spannend

Is dit gemakkelijk? Niet echt en soms heel eng! Toch heeft het me heel veel gebracht.
Een eigen bedrijf, doen waar ik heel blij van word en een vrij en blij gevoel. Eigenlijk een heel spannend en leuk leven! Iets waar ik stiekem altijd van droomde, maar nooit durfde. Ik ben oprecht zo ontzettend blij dat ik me niet meer laat tegenhouden!

Ik wil dat jij je lekker voelt!

Dat gun ik jou ook! Doen waar je gelukkig van wordt, je niet laten belemmeren door die negatieve gedachten, maar gaan! Dat is mijn missie met mindful trainen.
Jou (weer) in je kracht zetten, zodat je jezelf durft te laten zien en je hart gaat volgen.

Danny Ruijgrok

Ben je benieuwd of mindfulness ook iets voor jou is? Kijk bij de mindfulness activiteiten en trainingen.

Geef een reactie