Klein geluk voor de mantelzorger

“Dat de vogels van zorg en kommer over je hoofd heen vliegen,
kun je niet veranderen;
maar dat ze nesten in je haren bouwen …
kun je verhinderen!”

(Chinees gezegde)

Klein geluk voor de mantelzorger biedt de 4 miljoen mantelzorgers die Nederland rijk is allerlei mogelijkheden om goed voor zichzelf te zorgen. Helaas is er niemand die we zo slecht behandelen als onszelf. Dat is wonderlijk, we zorgen direct gul voor een naaste en we tuimelen als we niet uitkijken vrijwel direct in de valkuil om onszelf daarbij te vergeten. Iets doen voor iemand anders maakt gelukkig, dat blijkt uit onderzoek. Mantelzorg geeft inderdaad veel voldoening. Maar als je te veel in de ‘zorgstand’ staat en je het zorgen voor jezelf uit het oog verliest, kan overbelasting het gevolg zijn.

Klein geluk voor de mantelzorger helpt je om goed voor jezelf te zorgen. Je kunt aan de hand van een lijst met verschillende behoeftes een recept opzoeken om ter plekke Klein Geluk te brengen in jouw situatie. Heb je bijvoorbeeld behoefte aan rust, steun, energie of vrolijkheid? Zoek en vind suggesties om onder andere goed voor je lijf te zorgen; goed om te gaan met een schuldgevoel; lekker samen op pad te gaan; je administratie op orde te brengen; de sleur te doorbreken; liefde en intimiteit te ervaren of pas een van de 15 oppeppers toe, om je weer kwiek en energiek te voelen. De aanwijzingen in het boek helpen je stap voor stap om het Kleine Geluk terug te brengen in je leven, op een heel simpele manier. Zo kun je op jouw manier een toegewijde mantelzorger zijn, met alle steun en hulp die in jouw situatie passend is.

Bij alle recepten verwijzen we naar inspirerende boeken en websites en je leest hoe andere mantelzorgers hun leven lichter maken door goed voor zichzelf te zorgen. Je kunt dit boek gebruiken als een dierbare vriend die je helpt te herinneren om heel goed voor jezelf te zijn.
www.kleingeluk.nu

‘Nuttig, inspirerend en laagdrempelig: een mooi cadeau voor mantelzorgers.’
Mezzo, landelijke vereniging voor mantelzorgers.

Ben je benieuwd of mindfulness ook iets voor jou is? Kijk bij de mindfulness activiteiten en trainingen.

Geef een reactie