Het Ja-gevoel van Linda Rood

het Ja-gevoel van Linda RoodWe mogen weer een exemplaar verloten onder onze lezers!
Laat in een reactie hieronder ons weten waarom jij graag dit boek zou willen hebben. Dan zorgt uitgeverij Samsara zal onder de reacties een keuze maken en een exemplaar toesturen. Deze keer het boek ‘Het JA-gevoel’ van Linda Rood.

Ja-gevoel, zelfs Ja tegen Nee zeggen

Leven is een continue uitdaging om tot verdiepend bewustzijn te komen. Dit kan ‘bereikt’ worden door overgave aan het leven of anders gezegd door mee te stromen met het bestaan dat zich van moment tot moment ontvouwt. Linda weet dit treffend weer te geven en te illustreren in haar boek ‘Het ja-gevoel’. Een ja ook als je ergens nee tegen zegt. Want een nee, tegen misstanden bv. is evenveel waard als ieder ja.

Het is vooral een praktisch boek geworden, onder meer door de toevoeging van twee werkbladen die het onderzoek naar je diepste overtuigingen moeten stimuleren. Het boek bevindt zich op het snijvlak van religie, advaita, non-dualiteit, zen en therapie. Het is ook een levensboek waarin Linda door haar achtergrond als maatschappelijk werker rijkelijk kon putten uit de levensverhalen van haar cliënten. Geen droge materie dus. Het boek bevat vele lagen of niveau’s wat recht doet aan de gelaagdheid van onze eigen persoonlijkheid en spirituele ontwikkeling.

Een verademing

Er zijn veel spirituele boeken in omloop waarin het ego verketterd wordt, gesloopt, omgehakt of weggesneden moet worden. Linda doet daar niet aan mee omdat de ‘persoon’ ook een manifestatie van het leven zelf is met een eigen functie en dynamiek. In plaats daarvan voert zij je zachtjes mee door ‘vragen naar vrijheid’ te blijven stellen zonder ergens soft te worden of om de hete brei heen te draaien. Omdat wij allemaal in liefde ontvangen zijn is het liefde die in haar boek de boventoon voert. Luisteren naar de signalen die je lichaam geeft wanneer de alarmbellen rinkelen is in menig spiritueel boek een ondergeschoven kindje, maar o zo belangrijk als je helemaal tot in je tenen aan het leven deel wilt nemen. Haar boek is voor mij een echte verademing. Een synthese van hoofd en hart, verstand en gevoel. Een ode aan het leven.

Jan van Rossum

Voor meer boekentips klik hier.

 

Ben je benieuwd of mindfulness ook iets voor jou is? Kijk bij de mindfulness activiteiten en trainingen.

Dit bericht heeft 4 reacties

 1. Gerda bakker

  Wat heerlijk deze aktie! Ik wil heel graag hiervoor in aanmerking komen omdat ik klein pensioen heb door jarenlang vrijwilligerswerk en pas partime betaald werk vanaf 50 jaar….nu dusbeperkte mogelijkheid om boeken te kopen…maar wel heel erg gemotiveerd om te blijven ontwikkelen en leren en open te staan voor nieuwe visies….tot mijn dood….ik wil in verwondering oud worden

 2. Elisabeth de Vries

  In dat boek ben ik erg geïnteresseerd. Ik zit met het eindeloze bezwaren maken, niet kunnen kiezen, soms met bevriezen tot gevolg. Het boek lijkt me een inspiratie me vrijer te kunnen voelen, en dat vind ik heel belangrijk.

 3. Marjs

  Ik heb al veel boeken en wil eigenlijk niet meer aanschaffen. Maar ‘zelfs Ja tegen Nee zeggen’.
  En daar langzaam naar toe geleid worden, dat prikkelt mijn nieuwsgierigheid en enthousiasme.

 4. R. Verbert

  Ook ik heb interesse in dit boek, de inhoud spreekt me héél erg aan . Ik heb reeds verschillende spirituele en vormende boeken gelezen. Momenteel verdiep ik me in het boek Mindful gelukkig, 7 bronnen van innerlijke vreugde. Ik lees niet enkel om mezelf te ontwikkelen maar geef de boeken of lessen door aan derden die er dan ook baat bij hebben.

Geef een reactie