Ramen zemen is niet nodig

mooi weer blog van Marijke van DuinhovenToen het laatst zo’n mooi weer was, zag ik dat mijn ramen hoognodig een wasbeurt konden gebruiken. Eerlijk gezegd had ik dat al eerder gezien maar ik deed al die tijd net alsof het ook nog wel zonder kon.
En dat ging uiteraard ook.
Maar die zonnige dag besloot ik dan toch maar eens aan de slag te gaan.
Raam voor raam werd mooier. Langzaamaan zat er steeds minder tussen dat waar ik was en dat wat ik aan de andere kant van het raam zag. Ik kreeg een steeds heldere blik naar buiten.

Jeetje, het lijkt wel mijn Mindfulness beoefening dacht ik toen.
Ik kan best zonder Mindfulness, het leven gaat toch wel door. Maar als ik wel beoefen wordt alles steeds helderder. Dan zit er steeds minder tussen dat wat waar ik ben en dat wat ik zie.

Want dat is wat Mindfulness brengt. Een heldere kijk op het leven, op gebeurtenissen. En door die helder kijk op gebeurtenissen wordt het ook gemakkelijker om vanuit rust te reageren op die gebeurtenissen.

Ach wat wens ik jou dat ook toe. Ietsje meer gemak, ietsje meer rust, een iets heldere blik op het leven.
Nu heb ik geen invloed op hoe jij in je leven wilt staan maar wat ik wel kan doen is jou de mogelijkheden bieden.
Dus wil je aan de slag? Wil je vanuit rust je leven leven, wil je weer open kunnen staan voor wat het leven je te bieden heeft?
Neem dan een kijkje bij mijn activiteiten of bij die van mijn collega’s want daar vind je tal van activiteiten die kunnen bijdragen aan jouw beoefening. De beoefening die niet nodig is maar je leven wel gemakkelijke maakt.

Marijke van Duinhoven

Ben je benieuwd of mindfulness ook iets voor jou is? Kijk bij de mindfulness activiteiten en trainingen.

Geef een reactie