Houvast voor elkaar

Houvast voor elkaar
Houvast voor elkaar bij bol.com

Je partner heeft kanker… en hoe gaat het met jou?

Toen ik deze subtitel las was ik meteen geraakt.
Als mantelzorger voor mijn moeder was mijn aandacht vooral bij mijn moeder.
Is ze oké? Is ze, voor zover mogelijk, comfortabel? Krijgt ze genoeg voedingstoffen binnen? Wat heeft ze nodig?
Het zijn vragen waar ik me veel mee bezig heb gehouden en ik realiseer me nu dat ik mezelf die vragen nauwelijks stelde.

Toch zijn dit juist de vragen die kunnen helpen om de periode met meer begrip en compassie door te komen. De schrijvers van dit boek geven je, van de eerste tot en met de laatste bladzijde, het gevoel dat je wordt gehoord. Dat het oké is dat er vermoeidheid is en dat er piekergedachten en emoties zijn.

En ook belangrijk, het boek geeft aan de hand van concrete oefeningen en tips, de nodige handvatten om deze uitdagende tijd goed door te komen. Het geeft ruimte om tot jezelf te komen. Het laat je ontdekken hoe je het volhoudt ondanks de piekergedachten en de emoties. Het laat je ontdekken wat nu echt belangrijk is. Het geeft inzicht hoe je in gesprek kunt blijven met jezelf én je partner.

Wat ik ook zo mooi vind aan het boek zijn de ervaringen van lotgenoten. Hoe gaan zij om met de oefeningen en tips die in het boek worden voorgesteld. En wat zijn hun ervaringen bij het doen van de oefeningen? De machteloosheid en ook de hoop en vertrouwen spreken.

Het boek is een welkome ondersteuning voor de partner en daarbij ook voor de zieke, in een periode van onzekerheid en verdriet.

Ik ben vereerd dat we hier een exemplaar mogen weggeven.
Ben jij toe aan dit boek of ken je iemand die het zou kunnen gebruiken? Laat hieronder en/of op onze facebookpagina, een reactie achter.
De schrijvers van het boek gaan half november een gelukkige uitkiezen die dit boek gaat ontvangen.

Ben jij niet de gelukkige maar wil je het toch graag aanschaffen voor jezelf of een ander die het goed kan gebruiken?
Dit is een link naar bol.com.
Wil je de kleine ondernemer ondersteunen? Bestel het boek dan bij de plaatselijke boekhandel.

Ik wens je warmte en liefde
Marijke van Duinhoven

Houvast voor elkaar – Je partner heeft kanker… en hoe gaat het met jou?
Nadine Köhle – Stans Drossaert -Ernst Bohlmeijer – Frits Koster – Jetty Heynekamp
Lannoo 2020

 

Ben je benieuwd of mindfulness ook iets voor jou is? Kijk bij de mindfulness activiteiten en trainingen.

Dit bericht heeft 10 reacties

 1. Xandra

  Heel graag kom ik in aanmerking voor dit boek: “hou vast voor elkaar”, na ruim 25 jaar mantelzorg voor mijn vader, broer en moeder……ik zou graag lezen wat herkenbaar is en waar ik nog van kan leren om ook goed voor mezelf te zorgen.

 2. Irene

  Ik zou dit boek graag winnen voor mijn lieve paps. Bijna alle zorg komt op hem neer. Tijdens een chemo pauze van mijn moeder kon hij plots geen stap meer verzetten. Tijd voor hem!
  Hoe kun je die last verlichten? Iedereen ploetert voort…

 3. Mieke

  In deze moeilijke periode ben ik toe aan dit boek: Hou vast voor elkaar. Mijn vader heeft drie keer kanker gehad en is inmiddels helaas overleden. Een nicht van mij weet sinds kort dat ze drager is van BCRA2 gen dat borstkanker veroorzaakt. Ze is hiervoor onder behandeling en heeft al een operatie ondergaan. Zelf ben ik in afwachting van de uitslag van het klinisch genetisch onderzoek van datzelfde gen. Ik zou het fijn vinden om dit boek te lezen hoe met deze rollercoaster om te gaan.

 4. Tanja

  De vriendin van een hele fijne collega van mij, die mij heeft gesteund toen ik het moeilijk had, heeft borstkanker. Ze hebben het samen heel zwaar in hun communicatie en raken de verbinding kwijt. Ik hoop dat dit boek hierbij de zo benodigde steun en handvatten kan geven.

 5. Petra de Wijs

  Ik hoop dat dit boek me een beetje kan helpen. Sinds de diagnose begin september sta ik 24 uur voor mijn man klaar, en cijfer mezelf helemaal weg. Dit is niet vol te houden, maar de onwetendheid, angst en emoties zijn voor mij onevenredig spannend. Mede doordat hij al de vijfde is uit zijn gezin. En de zoveelste uit zijn familie.
  Misschien een meevaller als ik dit boek mag winnen, al hun ik het iedereen.

  1. Anita van der Voort

   Ik wil graag in aanmerking komen voor het boek voor een vriendin, haar man heeft kanker. Iedereen vraag hoe gaat het met je man. Niemand vraag hoe het met haar gaat. Haar uitlaat klep was sporten, maar in verband met corona is dat stop gezet. Misschien kan ze na het lezen van het boek het iets beter los laten.

  2. Frits Koster

   Beste Petra,

   We zouden een boek beschikbaar stellen voor een van degenen die op https://www.mindfulnetwerk.nl hebben gereageerd op het nieuwe boek ‘Houvast voor elkaar’. We hebben jouw reactie gekozen en willen je graag een exemplaar toesturen. Kun je ons je postadres mailen op ?

   Met dank en met vriendelijke groet,
   Frits Koster en Jetty Heynekamp – coauteurs van ‘Houvast voor elkaar’

 6. Bernadette

  Ik zou het boek heel graag lezen, omdat ik heel geïnteresseerd ben in : “ hoe om te gaan met… “

 7. Melanie

  Ik zou dit boek graag willen winnen voor mijn vriend. Sinds ik eind februari gehoord heb dat ik terminaal ben is er ook voor hem een hoop veranderd. Hij staat steeds voor mij klaar en ook helpt hij mij met klusjes in mijn huis (wij wonen niet samen).

 8. C. Verbruggen-Schampers

  Ik win dit boek graag voor mijn gezin, om diverse redenen die ik privé wil houden…te midden van processen doorgaan. Zoveel raakvlakken herken in reacties, en houvast wil bieden om te delen met dierbaren voor wie kracht wellicht uit kunnen putten. Het leven omarmen. Mezelf ook tenslotte een knuffel geef en dit boek een reminder dat je er Altijd mag zijn, toe doet ern prachtig geschenk aansluit in deze tijd, het getijde van het jaar. New chances, changes, new adventures.

Geef een reactie