Hoeveel tijd per dag oefenen voor resultaat?

oefenen voor resultaatHoeveel tijd per dag oefenen?

Vanuit mijn bedrijf Praesence verzorg verschillende Mindfulnesstrainingen. De reguliere 8 weekse MBSR training en trainingen  Mindful Werken gericht op organisaties en bedrijven. Voor dat laatste heb ik ondermeer een training gevolgd bij de bekende organisatie Potential Project in New York. Daarnaast ben ik als partner verbonden aan Mindfulness in Organisaties (MO).

De insteek van beide programma’s is heel verschillend, maar toch is het heel interessant om te vergelijken wat er wordt gezegd over de tijd die minimaal elke dag nodig is om te oefenen. In het reguliere 8-weekse programma ligt dat tijdens de training op zo’n 40 minuten per dag. In diverse Mindfulness@Work programma’s ligt dat op zo’n 10 minuten per dag, met daarbij wat verschillende accenten.

Laatst kwam ik een interessante link tegen met wat nuances en onderzoeken. De waarheid ligt zoals altijd in het ‘midden’: https://amp.businessinsider.com/neuroscience-50-year-olds-brains-of-25-year-olds-habit-2019-4

Wat nodig is om een goed fundament te leggen voor meer aandacht en bewustzijn is uiteindelijk een heel persoonlijke kwestie. Geen brein is hetzelfde… Hoeveel oefen jij per dag en wat heb je minimaal nodig om een goede basis te leggen voor meer aandacht in je dag? Ik ben heel benieuwd.

Lees hier meer over Remy van Gelder.

Ben je benieuwd of mindfulness ook iets voor jou is? Kijk bij de mindfulness activiteiten en trainingen.

Geef een reactie