Het 8 weekse programma gevolgd en wat nu?

8 weekse mindfulness boeddhistische psychologie en neurowetenschappenVoor je met mindfulness begon wíst je helemaal niet dat je zoveel op de automatische piloot deed.  Je voelde je misschien regelmatig onrustig of je ervaarde gevoelens van stress. Maar nu zijn er talloze momenten dat je je bewust bent van jezelf en van hoe je iets doet: je poetst bijvoorbeeld je tanden met je andere hand of je loopt met aandacht van de voordeur naar de auto of je proeft de eerste slok van je koffie bewust: allemaal momenten van mindful aanwezig zijn.
Het achtweekse programma is wat dat betreft een openbaring: dat er gewoonlijk zoveel is wat aan onze aandacht ontsnapt. En dat er dus zoveel momenten zijn dat we meer aanwezig kunnen zijn in het hier en nu.

Van binnen naar buiten

Heb je je wel eens gerealiseerd dat het grootste deel van de mindfulness die je nu beoefent, naar binnen gericht is en dat er ook nog zoiets bestaat als met mindfulness de wereld in gaan?
Dat je het kunt leren toepassen in relatie met anderen met name ook in je werk: dus mindfulness als relatie instrument?
In de tweejarige opleiding Mindful Coachen leer je net als in een standaard opleiding tot mindfulness-trainer over het managen van stress. Je leert je aandacht beter te richten en je stressoren op te merken en er veerkrachtig op te reageren. Maar daarnaast richt je je op het mindful begeleiden van de interactie tussen mensen.  Je leert de houding van mindfulness in te brengen in je communicatie: mindful spreken en mindful luisteren zijn daarin essentiële ingrediënten. Ze dragen bij aan veiligheid, en veiligheid bevordert beter contact en betere communicatie.

Mindfulness, boeddhistische psychologie en neurowetenschappen

De prachtige combinatie van mindfulness, boeddhistische psychologie en neurowetenschappen vormen de basis van deze opleiding tot Mindfulnesscoach.
Interesse? De opleiding tot mindful coach start in oktober, je hebt 1 lesdag per maand. Laat me weten als je meer informatie wilt (06-421.66.451) of kijk hier: www.openbewustzijn.nl

 

 

Ben je benieuwd of mindfulness ook iets voor jou is? Kijk bij de mindfulness activiteiten en trainingen.

Geef een reactie