en we noemen haar….

Hoe moeilijk kan het zijn om een naam te bedenken?
Nou ik vind het best lastig. Bij de geboorte van mijn eerste kind had ik 9 maanden de tijd om samen met mijn man een naam te bedenken. En o, wat zijn er veel namen langsgekomen. We wilden rekening houden met onze beide geboortelanden, onze families, klanken en ons gevoel. Toen de geboorte naderde hadden we wel al een aardige selectie gemaakt maar wisten we nog steeds niet wat de naam van onze zoon of dochter zou gaan worden. Soms was er zelfs een paniekgevoel dat ons kind geen gepaste naam zou gaan krijgen. Pas op het moment dat we haar in de armen hadden wisten we het. Er was geen twijfel meer. Haar naam was ‘Vida’. Het was dé naam die paste bij dit minimensje dat op dat moment al haar eigen identiteit en kwaliteiten had en met die naam zich zou mogen gaan ontwikkelen.

Nog een uitdaging
Een soortgelijke ervaring heb ik nu ook met het opzetten van de nieuwe organisatie voor Mindfulness. Ik wil graag een naam én wil daarbij rekening houden met de verschillende doelgroepen van de organisatie, de missie, de visie. Rekening houden met klanken en mijn gevoel. Veel namen zijn langsgekomen, meerdere mensen zijn met ideeën gekomen en ook nu heb ik af en toe het paniekgevoel of ik wel de juiste naam zal vinden die de kracht van de organisatie kan uitdrukken.

Geen twijfel
Maar onlangs wist ik het: Ik was voor de zoveelste keer bezig was geweest met de missie en de visie van de organisatie. Ik zette een punt op het papier en voelde dat ik klaar was om er nu mee naar buiten te treden. Er was geen twijfel meer mogelijk. De naam is:

Het is de naam die past bij dat waar ik nu al een paar jaar mee bezig ben. Ik ben met mijn facebookpagina, met mijn contacten en met het geven van trainingen namelijk al jaren bezig om een mindful netwerk te ontwikkelen. Om steeds meer mensen mindful en compassievol in het leven te laten staan. Nu de organisatie een naam heeft kan het nog meer zichtbaar worden en verder groeien en bloeien samen met iedereen die er deel van uit willen maken. Gekwalificeerde trainers kunnen zich er zichtbaar en vindbaar maken. De trainers kunnen zich binnen het netwerk ontwikkelen. En de organisatie zal een vindbaar netwerk zijn in de samenleving.

Wil jij er ook deel van uitmaken of er meer van weten? Meld je dan aan via deze link.

Met dank aan alle mensen om me heen die mij stimuleren en inspireren.

Marijke van Duinhoven

p.s. Ik ben benaderd door een vluchtelingenorganisatie in Rotterdam. Zij begeleiden een getraumatiseerde groep vrouwen en zij geloven dat Mindfulness hen veel goed kan doen. Heb jij ervaring met Mindfulness voor vluchtingen en ben je bereid naar Rotterdam te komen om met deze groep vrouwen te werken? Dan ben jij de trainer die ik zoek en hoor ik graag van je! Stuur je ervaring naar of bel 010-4820614

Ben je benieuwd of mindfulness ook iets voor jou is? Kijk bij de mindfulness activiteiten en trainingen.