Emotionele Vrijheid

We mogen van uitgeverij Samsara af en toe boeken weg gaan geven. En deze maand is dat het boek ‘Emotionele Vrijheid’ Hieronder lees je er meer over. Ik ben het nu aan het lezen en ben verrast door de ‘lichtheid’ van het boek. We mogen 3 exemplaren weggeven.

Laat ons in de reactie weten waarom jij graag dit boek zou willen ontvangen. Voor het einde van deze maand ontvang je dan bericht of jij één van de drie gelukkige bent.

emotionele vrijheid
Dit boek kopen? Klik op de afbeelding.

Judith Orloff is psychiater en ze heeft met Emotionele vrijheid een buitengewoon helder boek
geschreven over hoe we onze negatieve emoties stapsgewijs kunnen transformeren.
De auteur ziet emoties als een trainingsveld voor de ziel en ze beschouwt het overwinnen van negatieve emoties als het trainen van je spirituele vermogens.
Zij legt in het eerste deel uit hoe negatieve emoties omgezet kunnen worden in positieve gevoelens.
Deze omzetting van negatieve naar positieve emoties creëert rust en schept emotionele vrijheid.
Zij combineert haar kennis van de medische wetenschap met haar liefde voor dromen, intuïtie
en de energetica. Ze brengt al deze elementen samen in een praktisch boek, met veel praktische
oefeningen, waarbij zij in het tweede deel de verschillende emoties, zoals angst en eenzaamheid,
apart behandelt.
Emotionele vrijheid heeft een stroom van positieve en lovende ondersteuning losgemaakt.

Ben je benieuwd of mindfulness ook iets voor jou is? Kijk bij de mindfulness activiteiten en trainingen.

Dit bericht heeft 74 reacties

 1. Ingrid

  Hier ben ik echt wel benieuwd naar, het is helemaal van toepassing, ik wil er niet meer in trappen om negatieve emoties bij mezelf naar boven te laten komen.

 2. Jet

  Lijkt me heel waardevol. Ik laat me vaak teveel beïnvloeden door negatieve emoties en ben benieuwd hoe ik die kan ombuigen.

 3. Kim Houf

  Enorm van toepassing bij me. Ik blijf op zoek gaan om los te komen uit mijn verleden, angst en nachtmerries. Dit uit zich soms in negativiteit en is niet altijd gemakkelijk om in positief om te draaien.

 4. Kit

  Ook al heb ik meer handvaten dan een jaar geleden, mijn negatieve zelfbeeld en gevoel heeft nog regelmatig de overhand. Ik zou de balans wat meer in evenwicht willen hebben. T hoeft niet helemaal naar t positieve, maar de omslag naar t negatieve wil ik graag wat minder vaak zien.

 5. D

  Volop bezig met persoonlijke ontwikkeling. Een mooie, maar soms zware weg. Nieuwsgierig geworden naar wat emotionele vrijheid voor mij kan betekenen. ??

 6. Gerrie

  Na een heftige periode heb ik veel te verwerken. Hier zou ik veel aan hebben.

 7. Nen van Rooijen

  Dit jaar wordt ik 70
  ik ben moeder en oma en vanaf mijn 20ste kom ik al bij hulpverleners psychologen en andere praatpalen
  Het lijkt me zo heerlijk om mijn laatste jaren de vrijheid te hebben in mijn hoofd om blij te zijn, om verdrietig te ziin en om uit mijn dak te gaan zonder dat ik me schuldig voel.

 8. Rosalie

  Oh, dit boek past heel goed in de ontwikkeling waar ik nu midden in zit!

 9. Marianne

  ‘Emotionele vrijheid’ dat zou ik mezelf graag eigen willen maken. En dit is dan mijn kans om het boek te winnen en te mogen lezen.

 10. Cindy

  Ja dit lijkt me een superleerzaam en praktisch boek. Na een heftige tijd ben ik eraan toe om weer te kunnen genieten. Hierbij speelt t omzetten van oude, negatieve gedachten een grote rol, waarbij dit boek me erg zal kunnen helpen.

 11. Jantine

  Vanaf pubertijd depressieve gevoelens, nu 44 jaar, vorig jaar op werk in elkaar geslagen(ouderenzorg) daarna whiplash met veel nare bij klachten. Ik moet nu hard werken aan herstel maar ook zo opletten dat de negatieve emoties geen loopje met mij nemen.

 12. Lineke de Vries

  Lijkt me een erg zinvol boek als aanvulling op mijn werk als psychomotorisch therapeut en Mindfulnesstrainer in een GGZ instelling waar veel mensen zich een speelbal van hun emoties voelen.

 13. Anne

  Mijn emoties ( vooral angst ) gaan regelmatig met me op de loop… Ik heb nood aan lichtheid in m’n leven… Al een lang pad gegaan en toch lijken het immens kleine stapjes die ik zet. Ben mijn levensvreugde kwijt en zou zo graag terug zin hebben in het leven…

 14. Greet

  Dit kan geen toeval zijn! Afgelopen weekend was ik weer enorm de speelbal van mijn emoties. Deze post trok dus onmiddellijk mijn aandacht en ik zou dit boek heel graag lezen.

 15. Laura

  Dit lijkt mij een super interessant boek, ik wil hier heel graag meer van weten!
  Ik denk dat dit boek mij erg zou kunnen helpen..ik ga duimen ??!

 16. Marja

  In mijn traject ‘persoonlijke ontwikkeling’ ben ik er achter gekomen dat ‘angst’ een emotie is die zich veelvuldig bij mij openbaart. Bewustwording dat dat zo is helpt mij om het te relativeren. Ik denk dat dit boek een verdere verdieping kan brengen.

 17. Mechje

  Ow dat lijkt me nou een mooie uitdaging om mee aan de slag te gaan.
  Ik wil nog wel eens blijven hangen in het negatieve en heb moeite om er dan uit te komen.

 18. Maaike

  Omdat ik heel erg bezig ben mijn negatieve emoties om proberen te zetten naar positieve, maar dit nog lang niet altijd lukt en ik hierbij wel een steuntje kan gebruiken!

 19. Esther

  Mijn vader is afgelopen donderdag veel te jong overleden en wordt as donderdag begraven. Ik zou heel graag dit boek ontvangen, omdat ik denk dat niet alleen ik, maar ook mijn overige familie hier heel veel aan kan hebben in deze emotione situatie… Ik maak dus zeer graag een kans! ?

 20. Patricia

  Dit boek zou ik graag winnen voor mijn beste vriendin. Zij heeft vaak moeite met haar emoties en gevoelens, terwijl ik in haar zo’n sterke vrouw zie! Ik zou zo graag zien dat ze de dingen soms wat meer los en vrij zou laten, zodat ze wat onbezorgder zou zijn, net als ik. Wat gun ik haar dat!

 21. Anja

  Wat zou het me goed doen dat boek in mijn zoektocht naar rust, loslating en onvoorwaardelijke liefde. Ik zou er goud voor geven ? en ik weet zeker dat ik het waard ben om dat boek te verslinden? Ik duim ? voor mezelf

 22. Gwen

  VRIJHEID:
  Vrij
  Rust
  Innerlijk
  Ja
  Hier
  Ik
  Energie
  Doen

 23. kristel

  Mind full NEST …
  Chaos
  Rollercoaster …
  Rusten??? Hoe???
  Durf niet goed confrontatie met mezelf aan te gaan….
  Ga ik dan crashen?
  Geen tijd om ikke te leren kennen…..
  Kans geven of niet ???
  Lot beslist ……. by

 24. Mandy

  Ik zou graag een boek winnen, omdat ik me erg herken in wat er gezegd wordt over, een speelbal zijn van mijn emoties. Ik zou hier graag meer over leren 🙂

 25. Pia

  Maakt me nieuwsgierig!! Passend bij het proces waar ik in zit 🙂

 26. G.

  Ben benieuwd hoe zoiets universeels aangepakt kan worden… De titel is alvast veelbelovend.

 27. J

  Uit die negatieve spiraal geraken en terug gewoon vrij zijn van emoties die de richting van de dag bepalen. Emoties die opduiken op momenten die daarvoor niet gepast zijn. Emoties en gedachten die alle kanten uitgaan en jijzelf wil maar 1 ding, alles klaar en duidelijk zien en rust vinden. Hoera voor het bestaan van dit boek en deze wedstrijd, dat de gelukkige moge gelukkiger worden.

 28. Mona

  Negatieve emoties lijken op de een of andere manier altijd makkelijker te blijven “hangen” dan positieve emoties of gedachten. Vaak lukt het wel deze om te buigen. Maar in stressvolle periodes is dit lastig. Benieuwd of dit boek daar een oplossing voor biedt.

 29. Linda

  Ik laat me ‘gewoon’ graag verrassen door de inhoud. Kom maar op!

 30. Jacqueline

  Mijn beste vriendin is al ruim 2 jaar depressief. Wellicht helpt dit boek haar om te gaan met haar paniekaanvallen en emotionele achtbaan

 31. Mieke

  Al jaren werk ik hieraan en nog steeds alle dagen. Leren loslaten, leren leven, leren ‘ik’ zijn…

 32. Renee

  Graag zou ik beter willen weten hoe ik mijn angsten kan bedrukken waardoor ik hopelijk minder blokkeer.
  Ook zou ik acties van mensen beter van me af willen leren “glijden” ik reageer er te erg op wat lijdt tot negatieve aandacht op mij ipv aandacht op de acties van die mensen

 33. Anoeska

  Helaas ben ik in 2016 ernstig ziek geworden van een sceptische shock. Nadat ik fysiek bijna volledig ben hersteld kwam de geestelijke klap en werd ik depressief. Nu is elke dag weer een nieuwe uitdaging, zeker omdat ik ook nog een kind van 1,5 jaar heb.
  Ik zie dit boek als een mooie aanvulling op mijn therapie en zou het graag lezen!

 34. Frencis

  Interessant! Ben snel geneigd om inderdaad automatisch het negatieve te zien, maar ik hoop na het lezen van dit boek het automatisch positief te zien!

 35. Sandra

  Ik heb grote belangstelling voor dit boek, omdat ik me nu in een emotionele rollercoaster bevind. Het zou fijn zijn dat ik door de oefeningen uit het boek meer inzicht ga krijgen. En ik de negatieve emoties hierdoor kan transformeren naar emotionele vrijheid.

 36. Rianne

  Als het balletje eenmaal rolt, rolt het steeds harder; met dit boek is het dan in de juiste richting te sturen. Zeer interessant, ik loot graag mee.

 37. Karen

  Het lijkt me een geweldig boek als aanvulling op de net afgeronde cursus mindfulness.

 38. Debbie

  Lijkt mij een verrijkend boek,voor mijzelf maar/ en daaruit voortvloeiende ook voor de mensen /patiënten/cliënten om mij heen!

 39. Evi

  Zou een geweldige aanvulling zijn van mijn wilzijnsproces. Eentje waar ik zelf, op eigen kracht, eigen tempo mijn eigen wilskrachtsspier kan mee trainen.

 40. Carolien

  Graag, ik worstel regelmatig met diverse emoties en ik heb er last van.
  Ik weet er niet mee om te gaan.
  Misschien kan dit boek mij helpen.

 41. Sifra

  Ik kan dit boek goed gebruiken omdat ik vaak terug val in de negatieve emoties. Ik wil wel graag weten hoe ik deze negatieve spiraal kan doorbreken.
  Zeker na een zware periode van vorig jaar, een scheiding en verhuizing kan ik nu weer wat positiviteit gebruiken.

 42. Sifra

  Ik kan dit boek goed gebruiken omdat ik vaak terug val in de negatieve emoties. Ik wil wel graag weten hoe ik deze negatieve spiraal kan doorbreken.
  Zeker na een zware periode van vorig jaar, een scheiding en verhuizing kan ik nu weer wat positiviteit gebruiken. Ik hoop dat dit boek mij kan helpen.

 43. MrsLaan

  Oh wauw, dit boek zou een geweldig cadeau voor mezelf zijn! Sinds ik moeder ben, koop ik niet zoveel meer voor mezelf, het meeste gaat naar mijn zoontje van bijna vier. Maar wat zou het heerlijk zijn om met dit boek echt even
  me-time te kunnen hebben en ik door dit boek weer verder aan mijn eigen ontwikkeling kan werken!

 44. Goele

  Dit boek spreekt me heel hard aan omdat ik nog altijd aan het worstelen met burn-out en de verwarrende emoties van al wat om mij heen gebeurt. Met mijn interesse voor dromen, intuïtie en energetica denk ik dat dit wel es de perfecte eye-opener voor me kan zijn. Alvast bedankt voor de kans om het te kunnen winnen!

 45. Anuschka

  Ik zou het boek heel graag kado willen geven aan mijn vriendin die ik 2 jaar geleden bij de mindfullness cursus heb ontmoet. Wij wandelen nog elke week samen en proberen tijdens de wandelingen de cursus levendig te houden. Als zij het boek leest hebben we weer mooie dingen om over te praten.

 46. Janine

  Wat een uitkomst zou dit zijn! Na al diverse mislukte behandelingen binnen de specialistische GGZ ben ik op allerlei manieren bezig mezelf te helpen door veel lezen en leren. Wachtend op de volgende behandelingen zou het heel fijn zijn om eindelijk een licht stukje literatuur te lezen in plaats van alle zware en straffende kost!

  1. Ernst

   Hallo Anuschka, Gefeliciteerd, je bent door loting winnaar geworden van het boek. Kun je mij je naan en adresgegevens mailen, zodat ik ervoor kan zorgen dat je het boek thuisgestuurd krijgt? Graag naar mijn privémail:

 47. Lobke

  Ik worstel dagelijks met uiteenlopende en vaak verwarrende gevoelens. Het lijkt me een mooi boek om hiermee te leren omgaan. Iets wat ik op dit moment goed kan gebruiken nu ik als student kamp met een burn-out.

 48. Anne

  Ben 40 jaar niet emotioneel vrij geweest. Ik zou dit graag willen leren en ervaren.

 49. Tom

  From an Englishman – Ik wil altijd mijn nederlands te verbeteren, ik vind natuurlijk het mindfulness leuk (ik heb deze pagina gevond, eh), en ik wil aan mijn weg naar emotionele rijpheid en vrijheid te volgen 😉

 50. Laura van Groeningen

  Daar wil ik wel uit leren loslaten

 51. Ilona

  Ja, zou het graag hebben!
  Gewoon omdat het me kan helpen meer bij mezelf te komen?

 52. Véra

  In ons mooie gezin met drie kinderen lopen de emoties hier en daar hoog op; samengesteld gezin waardoor de oudste niet altijd hier thuis is, de middelste die heel veel aanvoelt en op school meer aankan , en ons jongste kind wat liever het andere geslacht wil zijn maakt het best lastig soms. Én…. dan zijn mijn man en ik er ook nog. Dit boek zou mooi kunnen ondersteunen!

 53. Cindy persiau

  Hallo, dit boek lijkt me uitermate geschikt om met mijn (negatieve) gevoelens te leren omgaan. Ik kamp al lange tijd met de gevolgen van een burn-out. In het proces met mijn therapeut ben ik erachter gekomen dat ik mijn negatieve emoties systematisch onderdruk. Ik heb problemen om hiermee om te gaan. Maar het kost me bergen energie om deze steeds weer weg te duwen, waardoor ik steeds vermoeid blijf. Een boek over omgaan met emoties en deze positief om te zetten, zou me misschien wel een stap vooruithelpen op de lange weg die ik al afgelegd heb.

  1. Henk Scholten

   Dag Cindy,
   Wat jij vertelt, herken ik in mijn eigen burnout, die ca 15 jaar geleden begonnen is en nog niet geheel over is. Je voert een jarenlange intense strijd, weliswaar mbv specialisten
   , maar ik heb ervaren dat je het zelf helemaal moet doen. Met uiteindelijk als gevolg dat je iemand met een gebruiksaanwijzing blijft, terwijl je daarnaast moet oppassen dat je je lichaam fysiek gezond houdt. Het meest frusterende vind ik dat in deze snelle, prestatiegerichte maatschappij weinig mensen het willen of kunnen begrijpen, waarbij heel veel mensen een slecht tot zeer slecht inlevingsvermogen laten zien. Ik hoop dat je iets herkent hiervan. Graag bereid eea te delen. Mvrgr. Henk 06-81430178 ( app?)

 54. Roos

  Graag kom ik in aanmerking voor dit boek. Ik heb een autisme spectrum stoornis en kan mijn emoties vaak moeilijk reguleren. Denk dus dat het mij zou kunnen helpen.

 55. Xandra Kool

  Ik kom graag in aanmerking voor dit boek, zodat ik kan leren met mijn schaduwzijde om te gaan.
  Licht is er meer dan voldoende, maar de andere zijde is net zo groot en moeilijker om mee omnte gaan.

 56. Marie-Jozé Duizendstra

  Wat een leuke en geweldige prijs. Doe graag mee om voor deze prijs in aanmerking te komen. Het is altijd goed om nog beter te leren met mijn negatieve emotie’s om te gaan. Soms is het hoofd sterker dan het hart en dat zijn dan net even die kleine momenten op mijn pad die mij van mijn stuk bracht. Ik wens iedereen succes en verder een heel fijn weekend toegewenst.

 57. Graziella Bomboi

  Lijkt me super om meer tips en tools te krijgen hoe ik met mijn emoties om kan gaan, maar ook leer begrijpen. Ik heb het gevoel af en toe in een emotionele rollercaoster te zitten!
  Fijne dag!

 58. Rudi

  Zou dit boek graag geven aan een goede vriendin

 59. Al levenslang heb ik vrij heftige emoties! Dat is mooi en soms lastig. Om daar goed mee om te gaan zou dit boek best eens wat kunnen bijdragen. Alleen die titel komt al heftig binnen. Emotionele vrijheid: wat een paradox!!
  Fijn om zo even te kunnen delen want inspiratie delen is zingeving vermenigvuldigen.

  1. Ernst

   Beste Jelle, door loting ben je de winnaar geworden van het boek Emotionele vrijheid van Judith Orloff, uitgegeven door uitgeverij Samsara. Zou je mij je naam en adresgegevens door kunnen geven, zodat ik ervoor kan zorgen dat je het boek thuisgestuurd krijgt? Graag via mijn persoonlijke mailadres:

 60. Marjolein van der Heij

  Graag zou ik het boek willen krijgen. Ik ben herstellende van een burnout en het is een hele toer om mijn denken te veranderen.
  Zulke boeken lees ik graag en daar leer ik veel van.
  Marjolein.

 61. Richard

  Na een hersenstaminfarct heb ik me weer teruggevochten van bijna dood kasplantje naar mens, vader, eenoudergezin, kostwinner. Allemaal gelukt, maar nèt. Ik ben nu één brok vrolijkheid en dankbaarheid, op het manische af. Maar de ondergrond is somber en zwart, ik heb zó veel verloren: partner, de helft van mijn lichaam, mijn zelfvertrouwen. Die manie, ik denk dat ik de angst voor de afgrond van het verdriet overschreeuw. Hoe breng ik mijn emoties weer in balans? Hoe leer ik weer te huilen? Natuurlijk ga ik dat niet van dit boek leren, maar de richting van de eerste stap, dat hoop ik er wel in te vinden.

 62. Margret

  Heel graag ik ben nu 3 weken klaar met revalideren en heb geleerd weer te voelen . Maar in de 8 baan van het leven verlies ik mijzelf nog regelmatig. Graag zou ik met dit boek het geleerde voortzetten. Als ik het uit heb zou ik het doorgeven zodat er meerdere van mogen leren en genieten.
  Liefs Margret

 63. Rina

  Ben erg benieuwd of het boek ook adviezen geeft om de vrijheid te ervaren om emoties te uiten. Of ze nu negatief of positief zijn.

 64. Anouk

  Het klinkt alsof ik dit boek zowel voor mezelf als op mijn werk zou kunnen gebruiken. Ik werk met mensen die lijden aan een ernstige angst- en/of dwangstoornis.
  Daarnaast ben ik zelf bezig mijn emoties te onderzoeken. Welke onderdruk ik? Waar wil ik van weg? Wat durf ik zelf niet aan te gaan? Ik denk dat het boek mij er bij kan helpen.

 65. Ilonka

  Ik zou het boek graag willen lezen, van negatief naar positief klinkt ideaal, ben benieuwd hoe ik dit in de praktijk kan brengen!

 66. Lieve

  Ik zou het boek ook graag hebben maar als ik hier alle reacties lees zijn er mensen die er nog slechter aan toe zijn dan ik. Ikzelf ben ook verlaten door mijn man, een alcoholieker en geweld gebruikte. Heb jarenlang als alleenstaande
  moeder mijn kinderen opgevoed en een toekomst gegeven, heb chronische hyperventilatie en veel angsten ontwikkeld. Heb nu een tweede relatie maar mijn vriend is narcistisch en duwt me weg.

 67. Ilone

  Wat mooi dat jullie enkele boeken belangeloos willen weggeven. Een onvoorwaardelijk gebaar. Dit staat voor mij symbool voor emotionele vrijheid.
  Dankbaarheid, onvoorwaardelijkheid en (zelf)compassie. Als ik die wijsheid reeds kon toepassen, dan zat ik nu niet op jullie mindfullnetwerk! Dank voor jullie dagelijkse reminders. Carpe diem!

 68. Loes

  Wat een bijzonder boek over emoties, ik geef mindfulness training, de emoties komen hierbij natuurlijk ook aan bod, graag zou ik me hierin nog meer willen verdiepen om nog beter te kunnen uitleggen wat emotionele vrijheid voor je kan betekenen.

 69. Anja van der Wielen

  Ik kwam toevallig door een bericht te delen hieruit en dacht direct aan mijn man die sinds deze winter pas weer is gaan lezen, sinds zijn kindertijd en met name zo’n soort boek dat vlot leest en praktische handvaten geeft , proberen we voor hem uit te zoeken.
  Zodat dit lezen hem ook een soort ontspanning geeft en daarnaast zijn het praktische oefeningen die hem kunnen helpen bij zijn zoektocht/reis naar het positieve in en om ons heen zodat hij steeds verder groeit binnen zijn eigen mogelijkheden . Ik ben verrast hoe dit hem al op weg geholpen heeft en zou hem dit boek gunnen om nog verder hiermee te komen.

Geef een reactie