Dichterbij Komen – Kwetsbaar voelen & krachtig zijn

Dichterbij komen
We mogen weer een boek verloten!
Deze keer het boek
Dichterbij Komen – Kwetsbaar voelen & krachtig zijn
van Harry Vos en Andrea Luijten
Van sociale afstand naar een gevoel van dichterbij komen, bij elkaar!
Wat dit boek bijzonder maakt is dat er verhalen en oefeningen aan de gedichten zijn toegevoegd, zodat je ook echt met de thema’s aan de slag kunt gaan. Je leert om dichter bij jezelf en je emoties te komen en een hoopvolle beweging in gang te zetten, van vertwijfeling en geslotenheid naar verbondenheid en liefde.
 
In een maatschappij waarin geluk en succes – en tegenwoordig ook fysieke afstand – tot sociale norm verheven lijken te zijn lopen wij het risico dat wij steeds minder goed leren omgaan met de realiteit van het leven. Maar het leven bestaat uit veel meer. Mensen raken in hun leven immers ook emotioneel gewond en worden geconfronteerd met teleurstelling en verdriet. Het is belangrijk dat we ook die kanten van het leven zien en ermee leren omgaan. Dan kunnen we er beter zijn voor elkaar en onze aandacht richten op zin en betekenis in het leven. Dit boek helpt daarbij.
 
Laat ons weten waarom jij graag dit boek wilt hebben of aan wie je het graag zou willen schenken.
De eerste week van juli maken we de winnaar bekend.

Ben je benieuwd of mindfulness ook iets voor jou is? Kijk bij de mindfulness activiteiten en trainingen.

Dit bericht heeft 4 reacties

 1. Marie-José van der Poel

  Na een heel moeilijk jaar voel ik mij nu, naast kwetsbaar, heel voorzichtig wat krachtiger worden. Graag zou ik dit boek gebruiken om de balans te vinden tussen de verschillende krachten, emoties, zelfzorg en omgeving.

  1. Ben al sinds mijn 40e op invaliditeit als chronisch pijnpatient, depressieve habitat … met opnames maar vrij sinds 2004. Het is zoeken en vinden om met die kwetsbaarheid, heel klein en een voudig om te gaan. Ben alleenstaande … dus veel alleen … Ben mindfulness beginnen volgen sinds 2014 … maar financieel niet meer haalbaar. Zoek online, naar gratis momenten. Het boek zou een verrijking zijn … ben nu 65 jaren geworden en … ‘ensen doen hun verhaal al eens bij mij … en dan komt het erop aan je eigen kwetsbaarheid en die van andere mensen in iets positiefs om te zetten. Vandaar dat ik graag dit boek zou ontvangen.

 2. judith

  NU ik zo bewust word van allerlei dingen die mij beinvloeden in mijn leven zou dit boek een mooie aanvulling kunnen zijn.

 3. Ellen

  Lijkt me helemaal geweldig zo’n positief boek te lezen en de stof tot mij te nemen na inmiddels ruim 2 jaar mindfull oefeningen te doen.

Geef een reactie