De mooiste mindfulness boeken …

mindfulness boekenInspiratie opdoen?

Zo rond de feestdagen is het een heel fijne tijd om je te verdiepen in de prachtige mindfulnessboeken die er verschenen zijn. Het is een mooie gelegenheid je inspiratie en je mindfulness te verdiepen. Wanneer deelnemers verdieping zoeken dan verwijs ik ze na de training regelmatig naar deze inspirerende boekenlijst van mindfulness boeken die ik heb gemaakt en waar ik steeds weer nieuwe boeken op plaats.

Eenvoudig leven

Zo kwam ik bijvoorbeeld laatst bijvoorbeeld het boekje Zen & de kunst van eenvoudig leven tegen. Het boekje is geschreven door een Japanse zenmonnik en er staan heel inspirerende en praktische tips in om meer mindfulness in je leven te brengen. Niet alle tips spreken me direct aan en zijn soms heel cultuur- of zen gebonden. Maar soms kom ik echt juweeltjes tegen die ik direct ben gaan toepassen.

Één mooie tip is bijvoorbeeld na elke hap die je eet een korte pauze in te lassen door eenvoudigweg je bestek even neer te leggen. Dit lijkt een doodeenvoudige tip, maar hij heeft grote impact op de manier waarop je je voedsel eet. Verder staat het boek vol met dit soort eenvoudige oefeningen die je kunnen helpen om meer mindfulness in je dag te brengen. Bijvoorbeeld door je schoenen naast elkaar te zetten wanneer je ze uit doet. De monnik beschrijft vervolgens dat je veel over een huishouden kunt zeggen door naar de gang te kijken en dat je aan de hand van dit soort details veel kunt zeggen over de gemoedstoestand van de mensen die er wonen.

Het doet me allemaal denken aan een prachtig citaat van Jon Kabat Zinn:

De kleine dingen? De kleine momenten? Deze zijn niet klein.

Ik ben benieuwd of jij nog mooie en inspirerende boeken hebt ontdekt. En fijn als je dan een comment achterlaat, zodat ik ze kan toevoegen aan mijn boekenlijst en zo andere mensen kan inspireren.

Remy van GelderMindfulnesstrainer Remy van Gelder

 

Ben je benieuwd of mindfulness ook iets voor jou is? Kijk bij de mindfulness activiteiten en trainingen.

Geef een reactie