Zon, zee, zand, lucht en ruimte

De vijf elementen
Water, vuur, aarde, lucht en ruimte zijn elementen in ons leven die heel vanzelfsprekend voor handen zijn en die voor mindfulness een belangrijke waarde hebben.

 

De zee, de zon, de wind, wolken en lucht, het zand en de ruimte om ons heen, er zijn weinig plekken waar de elementen zo present zijn als op het (drooggevallen) Wad.

 

In de hectiek van ons dagelijks leven vergeten we vaak de zo vanzelfsprekende en altijd toegankelijke elementen, en ook hun waarde voor ons.

Water, vuur, aarde en lucht
Het water laat ons voelen waar het stroomt in ons lichaam en waar het minder stroomt. De zon, de warmte ontspant. Door het element aarde, kun je je eigen stevigheid voelen, op ieder moment van de dag. Probeer maar: waar voelt het zwaar in je lichaam? Als je daar een paar ademhalingen met je aandacht blijft, registreert je limbische systeem dat het veilig is: ontspanning. En lucht brengt ons in contact met onze huid, dus met ons lichaam. Dat geeft rust in je hoofd. En tenslotte: ruimte, alleen er aan denken beïnvloedt je ademhaling al.

Retraitevakantie
Heb je behoefte om je hoofd rust te geven, te ontspannen, ruimte te ervaren?
Wil je de wind voelen, terwijl je 360o om je heen kunt kijken naar zee, zand en lucht, op een drooggevallen plaat op het Wad?
Er is nog beperkt plek voor onze retraitevakantie voor vrouwen van 26-31 augustus.
Meer informatie: Interesse? Meer informatie?

 

Ben je benieuwd of mindfulness ook iets voor jou is? Kijk bij de mindfulness activiteiten en trainingen.

Geef een reactie