Bosbaden door Julia Plevin

We mogen weer een boek verloten van Samsara. Deze keer het boek ‘De helende kracht van Bosbaden van Julia Plevin.

UPDATE: De Winnaar is bekend! Kijk gauw in de comments of je gewonnen hebt.

Misschien een rare timing nu we niet naar buiten mogen. Maar juist op dit moment zijn die kleine momenten van buiten zijn ontzettend waardevol.
Het boek is een hulpmiddel om die korte momenten dat we nu buiten zijn ten volste te kunnen beleven en jezelf weer op te laden.

Shinrin Yoku of wel bosbaden; vind innerlijke rust en creativiteit in verbondenheid met de natuur. De auteur neemt je mee naar de mystieke wereld van de bomen en de natuur en vertelt je alles over de helende werking van bosbaden.

Recensie

“We lopen volkomen uit de pas, zowel met onszelf als met de aarde. Dit is de tijd om terug te keren tot onszelf en elkaar. En hier draait het bij bosbaden om”, aldus de Amerikaanse Julia Plevin. Naast schrijfster is zij jonge ondernemer en oprichter van The Forest Bathing Club. In zes delen gaat zij onder meer in op de voorbereiding, leidt zij de lezer het bos in, geeft tips over intuïtie, spiegelen en het gebruik van zintuigen. Ook het afscheid nemen en de terugkeer naar huis, na een lange tocht, krijgt aandacht. Beschouwingen, theorieën, gedachten, eigen ervaringen en achtergrondinformatie uit alle windstreken zijn prettig leesbaar en afwisselend in donkerrode en blauwe tekstkleuren afgedrukt. Met kleurenfoto’s, citaten, inleiding, Engelstalige boekenlijst, index en noten. De praktische oefeningen, tips en trucs, worden (naast een visuele lay-out) ook tussen de regels door gegeven. Licht georiënteerd op (Amerikaanse) wouden en eveneens toepasbaar op relatief korte boswandelingen.
Marianne Jans
Laat ons hieronder weten waarom jij dit boek graag kado zou willen krijgen of geven.

P.S. Als je naar buiten en de natuur in gaat, let dan natuurlijk wel ten alle tijden op de veiligheidsvoorschriften.

Ben je benieuwd of mindfulness ook iets voor jou is? Kijk bij de mindfulness activiteiten en trainingen.

Dit bericht heeft 15 reacties

 1. Cor Roest

  Juist nu lijkt het heerlijk om verdieping te vinden in de natuurlijk dmv dit boek.
  Ik werk fulltime in de zorg en heb de oplaadmomenten in de natuur nu extra nodig.

  Hartegroet
  Cor

 2. Reinhilde Dewachter

  Ik zou graag het boek winnen , ik probeer ook nu in deze moeilijke tijden zoveel mogelijk alle dagen even de natuur in te gaan ,
  . Dat is niet-zo evident , ik woon in de stad en alleen , maar weet dat ik mij kan opladen aan de natuur en de bomen
  Wil er graag meer over weten en kan met dit boek bijleren om nog meer te genieten van de natuur en er door te worden opgeladen
  Groetjes ? Reinhilde

 3. Tania

  Lijkt me een leuk boek om samen te lezen en samen uit te proberen om daarna door te geven aan een volgende probeerder.

 4. Annemieke van de Graaf

  Ik zou het boek graag willen om het kado te geven aan mijn vriendin….. ze heeft het erg zwaar op het moment, werkt in de zorg, en heeft een erg lastige thuissituatie…. hopelijk vrolijkt dit boek haar weer een beetje op.

 5. Annemieke van de Graaf

  Ik zou het boek graag willen om het kado te geven aan mijn vriendin….. ze heeft het erg zwaar op het moment, werkt in de zorg, en heeft een erg lastige thuissituatie…. hopelijk vrolijkt dit boek haar weer een beetje op.

 6. Dirk De Ryck

  Fijn om met bosbaden tot een andere natuurbeleving te komen. ik geloof sterk in de helende kracht er van en wil dit heel graag mee uitdragen.
  Graag zou ik kans willen maken om het boek te krijgen… na het lezen zou ik het ook graag doorgeven aan een vriend met de suggestie om hem daarna verder te geven …. op die manier geraakt bosbaden effectiever gekend.
  groet,
  Dirk

 7. Zodat ik nu we thuis moeten blijven al de rust kan vinden en het bos kan visualiseren. Hoe mooier is het dan al we weer mogen genieten van het echte bos en deze ervaring al hebben opgedaan.

  Het boek krijgen is natuurlijk een mooi cadeau.

 8. Vera

  Ik zou het boek graag willen geven aan mijn vriendin voor haar verjaardag. Zij heeft een coaching bureau voor volwassenen en kinderen. Ze gebruikt als techniek ook wandelingen in de natuur en dan praat ze erover met cliënt wat je in de natuur ziet en wat het met je doet….

  1. Marijke van Duinhoven

   Dag Vera, van harte gefeliciteerd.
   Misschien is de verjaardag van je vriendin ondertussen al voorbij maar ik vertrouw erop dat ze er nog steeds blij mee zal zijn.
   Wil je een mail sturen naar met je eigen adres of die van je vriendin?
   Dan zal Samsara Books je het boek toesturen.
   Fijne dag

 9. Willy

  Ik zou dat boek graag aan mijn zoon schenken, omdat hij net begonnen is met zijn bedrijf en de corona heeft roet in het eten gegooid.

 10. Hoi ik zou het boek graag cadeau willen krijgen. ik heb vorig jaar een jaaropleiding ‘gids shinrin yoku’ gevolgd , een bijzonder intense en mooie reis door de natuur en mezelf. Ik geniet er nog van. Voor een bodbad heb je echt niet veel nodig en het brengt je onbeschrijfelijk veel inzichten maw als je je openstelt, mag je heel veel ontvangen. In tijden van Corona wil ik graag mensen aanzetten en motiveren om te bosbaden en te genieten van wat nog steeds kan en is, het bos, de natuur en tijd om er volop in te vertoeven. Wat wil je nog meer? Hopelijk mag dit boek mij als gids nog meer verrijken om een bron van inspiratie te mogen zijn en blijven voor anderen. Bedankt alleszins voor het aanbod! Het wordt gesmaakt!

 11. Marijke van Duinhoven

  De winnaar is bekend!
  Vera van harte gefeliciteerd!

  1. Vera de Vries-Kreuzen

   ? Heel blij , ben benieuwd wat mijn vriendin ervan vindt, zij is in juli jarig ! ?

   Echt super bedankt!

Geef een reactie