A cloud never dies

Zonder hem was deze website er niet geweest en had ik niet al zoveel mensen geïnspireerd. In 2006 hoorde ik voor het eerst van Thich Nhat Hanh en ben ik naar zijn leefgemeenschap gegaan in Frankrijk. Een week heb ik mee mogen leven, bidden, eten, werken. Het was voor mij een kennismaking van Mindfulness. De Mindfulness die op elk moment van de dag te beoefenen is.

22-1-2022 is Thich Nhat Hanh overleden en ik dank hem voor zijn inspiratie.

Ik heb hem meerdere keren meegemaakt en zijn lezingen bijgewoond. Een van dingen die ik hem regelmatig heb horen vertellen was het verhaal van de wolk.

“Als een wolk niet langer in de lucht is wil dat niet zeggen dat de wolk is overleden. De wolk in veranderd van vorm. Is regen, sneeuw of hagel geworden. De wolk kan niet overlijden. Een wolk verandert alleen van vorm. En zo is dat ook met dierbaren die overlijden. Ze zijn niet dood, ze zijn overal aanwezig maar dan in een andere vorm. In onze gedachten, in ons voelen, in wat we zien.”

Zo ook Thich Nhat Hanh. Hij leeft voort in zoveel zielen. Zelfs in die van jou, lezer. Omdat jij deze blog aan het lezen bent.

Tot en met 28 januari zijn de afscheidsceremonies van Thich Nhat Hanh live te volgen op
https://plumvillage.org/memorial/
Je kunt de beelden ook terugkijken.

Met dank
_/\_
Marijke van Duinhoven

Ben je benieuwd of mindfulness ook iets voor jou is? Kijk bij de mindfulness activiteiten en trainingen.

Geef een reactie