Vertrouwen

  • Bericht reacties:0 Reacties

Deze keer geen quote, maar een vraag. Wat betekent vertrouwen voor jou? Wanneer is het makkelijk en wanneer kost het meer moeite? En waar is vertrouwen behulpzaam voor je? Waar kun je wat extra gebruiken?

Voor mij doet vertrouwen denken aan zo’n boomstam waar je overheen kunt lopen. Ligt deze op de grond, dan loop ik er eenvoudig over heen. Als de boom over een ondiepe sloot ligt, dan voel ik mijn vertrouwen al zakken. Wiebelig en wankelend ga ik naar de overkant. Even diep ademhalen. En voor mij nog erger een diepere kloof. Of het me lukt is dan ook nog afhankelijk van de dikte van de boom. Herkenbaar?

En natuurlijk is dit soms ook zo in hele andere situaties. De dagelijkse zaken. Even om je heen kijken hoe het nu is. En vanuit daar met vertrouwen vooruit. En dus ook heel bewust wat dat vertrouwen doet minderen. Welke gedachten angstig maken of juist moed geven. Misschien helpt het je dan ook om even stil te staan en bewust te zijn van je adem. Ik wens je vertrouwen toe!

Geef een reactie