Drie minuten ademruimte

  • Bericht reacties:1 reactie

De drie minuten ademruimte, ken je ‘m nog? Een hulpmiddel om even bij jezelf te komen, zonder dat je er veel tijd voor hoeft vrij te maken. Een soort van inchecken bij jezelf. Vandaag kan dit met op de achtergrond de klanken van een klankbad.
Stap 1 ga even zitten, zonder je even af, sluit je ogen. Vraag jezelf af: hoe voel ik me? Als je voor jezelf een weerbericht zou maken, hoe is het weer in jou? Welke sensaties neem je gewaar, in je hoofd, in je lijf?
Na een minuutje ofzo richt je je aandacht op je ademhaling, voel waar je adem binnenkomt en naar buiten gaat, wees je bewust van het tempo, de plek in je lichaam waar je de ademhaling het meest waarneemt. Je hoeft er niets mee te doen, alleen waarnemen.
In stap drie breng je met je adem je aandacht door je hele lichaam. Het zitvlak, de voeten en de raakvlakken met de stoel of de grond, je gezicht, armen, handen. Uiteindelijk je lichaam als één geheel. Voel dit na, laat het zijn zoals het is.

Ook dit keer met dank aan Olga Grütters (zobinnenzobuiten.nl) en Jan den Bakker die ons deze drie klankminuten aanbieden.

https://youtu.be/joCOs3of5tg

Dit bericht heeft één reactie

  1. Henriette Dierckxsens

    Wat een mooie oefening met ook de klanken erbij!

Geef een reactie