Vriendelijkheid verspreiden door een glimlach.

  • Bericht reacties:0 Reacties

Vriendelijkheid verspreiden door een glimlach
‘Ik ben van nature een vrolijk mens. Zo’n jaar of 8 geleden heb ik een bijzondere uitvinding gedaan. Het was tijdens mijn Camino naar Santiago de Compostella. Ik wandelde in de vroege ochtend door Zaragoza. Veel mensen waren in de vroege ochtend al op pad, op weg naar werk of iets anders. Ik weet niet hoe het kwam maar ik begon alle mensen die ik tegenkwam te begroeten, meestal met een glimlach soms met ‘Bon Dia ‘ Het viel me op dat de meeste mensen mijn glimlach beantwoordde door ook naar me te glimlachen. Simpel door het feit dat ik ook naar ze lachte. Voorheen deed dat ik altijd onbewust, maar sinds ik door heb dat lachen besmettelijk werkt, doe ik mijn best om anderen zo te begroeten. Ook als ik ze niet ken. Wat daar in Zaragoza begon ben ik blijven doen tot op de dag van vandaag.
De afgelopen maanden was het iets lastiger dan anders, doordat mensen nu soms mondkapjes dragen. Misschien is het een idee om een mondkapje op te doen waar al een glimlach op getekend staat.
Niet iedereen lacht altijd terug. Laats bij het winkelcentrum liep ik een op het oog dakloze medemens tegen het lijf. Ik glimlachte naar hem, maar hij bleef boos kijken, sterker nog hij begon me uit te schelden en te foeteren. zelfs toen ik al lang op mijn fiets zat hoorde ik hem nog te keer gaan. Ik vroeg me af hoe het zou zijn zo op straat te leven. Ook bedacht ik me hoe hij ooit geboren was en als kind op deze wereld liep.
Als mensen niet teruglachen, hebben ze misschien vriendelijkheid juist nodig. glimlachen dus, ook als je een boze blik terug krijgt. Misschien denkt diegene er daarna wel met een goed gevoel aan terug.’
Simpelweg op een eenvoudige manier bijdragen aan positieve energie in de wereld.

Geef een reactie