Niet weten

 • Bericht reacties:4 Reacties

Niet weten is één van de grootste uitdagingen waar we nu mee te maken hebben. Niet weten wanneer er een vaccin is dat ons gaat beschermen. Niet weten wanneer we familie of vrienden weer mogen omhelzen. Niet weten vraagt een bepaalde houding of kwaliteit van aandacht, zoals geduld en vertrouwen.
 
Niet weten waar het schip strandt, of liever de boot missen? Deze vraag vond ik in een artikel van Liesbeth Smit. Zij citeerde daarbij ook de Dalai Lama: Take into account that great love and great achievements involve great risk.
 
Soms mag of moet je risico nemen en aan boord gaan van iets, waarvan je niet precies weet welke kant het op zal gaan. Als je dit niet doet, loop je misschien mooie kansen mis.
 
Maar in deze tijd en heel mindful is het volgens mij ook bewust even aan de kant te blijven zitten. Jij voelt vanzelf wanneer het moment is om in te stappen.
 
Ik wens je ontspanning toe in deze tijd van niet weten. En de wijsheid om te herkennen of je de boot wilt nemen of deze nog even voorbij laat varen. Als je dit bewust doet, zal het nooit als gemiste kans voelen. Behouden vaart! Goed weekend!

Dit bericht heeft 4 reacties

 1. Rudolf

  Als je buitengaats merkt dat de zee te ruw is, dan is terugkeren naar de haven ook goed driemanschap.

  1. Henriette

   Inderdaad! Mooie aanvulling.

 2. Rudolf

  Lees: zeemanschap ipv driemanschap. Sorry.

 3. Lisette

  driemanschap is ook mooi: het water, de zeiler en de boot. een traditioneel Boeddhistisch onderscheid v objekt, subjekt en interactie

Geef een reactie