Verwacht het onverwachte

  • Bericht reacties:1 reactie

Laat je verrassen!
 
We zijn vaak geneigd om van te voren te bedenken wat we graag zouden willen van de kleine tot grote dingen in ons leven. Als klein voorbeeld het checken van het weer voordat we naar buiten gaan. En dat kan heel handig zijn en ook richting geven.
 
Maar het kan ook zorgen dat we de spontane acties laten liggen of teleurstelling geven als het anders loopt dan we verwacht hadden.
 
Daarom deze week de uitnodiging om het onverwachte te verwachten. En heel open te ervaren wat de dag je brengt.
 
Vorige week postte ik “Beter een goede buur, dan een verre vriend”. Ik vond het heel leuk om te zien hoe spontaan berichtjes aan buren werden gestuurd. Misschien had ik het kunnen verwachten, maar toen ik het bericht schreef dacht ik zelf alleen maar aan de liefdevolle aandacht die we elkaar kunnen geven. Dus ik was echt positief verrast.
 
In deze tijd laat ik me voor Mindfulness voor elke dag extra inspireren door wat ik ervaar, maar ook wat ik bij anderen zie. Daarom deze post. Want nog steeds is veel onzeker, maar zonder lat, kun je erg blij worden als winkels de deuren weer openen, de orthodontist de tanden van je zoon weer wil behandelen en de fysio weer klaar staat om klachten te verhelpen. Het zijn allemaal kleine stappen, maar geeft mij hoop en vertrouwen. Door niets te verwachten is elk van deze stappen er ééntje vooruit.
 
Als uitnodiging dus voor vandaag verwacht het onverwachte! Ik hoop dat het je een goed gevoel zal geven. Ook als deze tijd moeilijk voor je is iets kleins misschien dat wat vrolijkheid of warmte kan geven.

Dit bericht heeft één reactie

  1. Liesbeth

    Zo blij met dit bericht komt op het juiste moment.
    Liesbeth

Geef een reactie