Dankbaarheid

  • Bericht reacties:0 Reacties

Zeker in deze tijd is het goed om af en toe stil te staan bij waar je dankbaar voor bent. Het zijn soms kleine dingen, zoals de bloesem in de bomen of de vogels die vrolijk fluiten. En ook vriendelijke gebaren van buren dichtbij.

Gewoon af en toe een praatje over de schutting of vanaf het balkon. Of met het opruimen. Dat levert voor de één ruimte op en voor de ander een hartelijk ontvangst van iets nieuws. Een nieuwtje in de buurtapp. Of al is het maar een glimlach als je elkaar ontmoet op straat.

Hopelijk kun je over het algemeen dankbaar zijn voor de mensen dichtbij. En elkaar helpen waar nodig.

Neem dit weekend eens de tijd om in stilte je dankbaarheid uit te spreken naar de buren. Als een liefdevolle meditatie. Aandacht geven en misschien een wens uitspreken dat ze gezond, gelukkig of wat op dat moment in je opkomt, moge zijn. Fijn weekend!

Geef een reactie