Mindfulness is ZIJN met dat wat is!

  • Bericht reacties:1 reactie

En dat is niet altijd eenvoudig. Onvrede ontstaat op het moment dat er een ervaring of gebeurtenis is die je niet wilt. En eigenlijk wil je daar zo snel mogelijk vanaf of je probeert het te ontwijken. Dát veroorzaakt STRESS. Meestal heb je geen invloed op gebeurtenissen van buitenaf, maar wel op de manier waarop je reageert. ‘Stel je bent op weg naar je werk. Je bent al aan de late kant en voor je rijdt iemand die echt alle tijd van de wereld heeft. Het is een bochtige weg, je kunt niet passeren, er is een doorgetrokken streep.’ Een typisch voorbeeld van een gebeurtenis waar je geen invloed op hebt. Je begint je te ergeren aan degene die voor je rijdt en je ergert je aan jezelf. Was je maar eerder van huis gegaan, had je maar een andere weg genomen…..en nog heel veel andere gedachtes komen boven dwarrelen. Het vervelende is dat al die gedachtes niet helpen. En hier komt mindfulness om de hoek kijken. De beoefening helpt je om bewust te worden, opmerken waar je in terecht bent gekomen (automatisch reactiepatroon) en zien wat in dit geval wel helpend is. Jezelf helemaal gek maken helpt niet, sterker nog het zorgt voor nog veel meer stress en zal waarschijnlijk je hele dag beïnvloeden. Het is zoals het nu is. Dus accepteren dat je hierin terecht bent gekomen en loslaten lijkt me in dit geval het meest helpend. En humor helpt natuurlijk altijd!

Dit bericht heeft één reactie

  1. Diana

    Mooi! We weten het wel… Maar dan ook DOEN at the moment.

Geef een reactie