Neig je naar perfectionisme?

  • Bericht reacties:0 Reacties

Je kunt je inderdaad afvragen wanneer iets dan goed genoeg is. Het kan verlammend werken. Dat je zeg maar moeite hebt om echt ergens mee te starten of door te pakken. Want: het is nog niet mooi genoeg, doordacht genoeg, schoon genoeg, lekker genoeg of duidelijk genoeg. Eenzelfde soort vraag: wanneer is iets echt helemaal af? Ben ik er helemaal klaar voor? Je kunt het minder ingewikkeld maken door je focus te richten op de weg er naartoe. Gewoon stap voor stap. Dat grote doel opdelen in kleinere doelen. Het geeft je de ruimte om te evalueren, doelen bij te stellen en heel belangrijk om te leren. Vergeet onderweg ook niet om regelmatig even te stoppen en te genieten van alle kleine resultaten en overwinningen in plaats van door te razen.

Geef een reactie