Oefenen is: kleine stapjes zetten

  • Bericht reacties:0 Reacties

Veel mensen komen moeilijk in slaap omdat hun gedachten om aandacht vragen.
Je kan dan kiezen voor een (tijdelijke) oplossing, een slaappil. Of je investeert je tijd in een gezondere oplossing. De oefening om je aandacht van je gedachten naar je lichaam te brengen.

Maak een oefenplan dat bij jou past. Bijvoorbeeld: begin met 1 minuut je aandacht te brengen naar een deel van je lichaam: je navel, je knieën of je voeten. Steeds als je opmerkt dat je aandacht (weer) naar je gedachten gaat, breng je je aandacht terug naar dat lichaamsdeel waarmee je nu oefent. De uitdaging op dat moment is om te aanvaarden dat je aan het oefenen bent. Dat wil zeggen: het zal niet in één keer goed gaan. Je bent jezelf iets nieuws aan het leren. Door dit met kleine stapjes te doen en uit te breiden kom je in een andere wereld. De wereld van ontspanning en gezondheid. Als je dagelijks oefent ontwikkel je een nieuwe gewoonte: je aandacht richten waar jij het hebben wil. Voor wie dit graag met anderen wil leren: investeer dan in een mindfulness cursus. Er is er vast één bij jou in buurt.

 

Geef een reactie