Adem bewust

  • Bericht reacties:0 Reacties

We zijn vaak zo druk dat we zelfs niet de tijd nemen om goed te ademen. Een juiste ademhaling brengt je mentaal en fysiek in balans. Wanneer je de ruimte neemt om goed en diep in te ademen stroomt zuurstofrijk bloed door heel je lichaam en voorziet spieren en organen van zuurstof. Een juiste uitademing is ook belangrijk want het reguleert de zuurgraad van het bloed. Kijk eens of je een paar keer per dag heel bewust kunt ademen. Misschien ook je ademhaling wat verdiepen en vertragen.

Volgens fysioloog dr. Hans Keizer ademen we bij een juiste ademhaling iets langer uit dan in. Bijvoorbeeld 2 tellen in en 4 tellen uit of 4 tellen in en 8 tellen uit. Je kunt je ademhalingsspieren trainen waardoor je langer in staat bent om uit te ademen. Je hartslag daalt en als je angstig bent helpt het om rustiger te worden.

 

Geef een reactie