Energiebeheer

  • Bericht reacties:2 Reacties

Wie herkent zich in dit plaatje? Niet handig lijkt me, als je ’s avonds gezond wil koken, nog afspraken hebt, wil sporten, aandacht wil besteden aan je dierbaren, mediteren. Heeft je werkgever echt al je energie nodig of zou ’t ook wat minder kunnen zodat er ruimte blijft voor een leven naast je werk? Hoeveel energie zou je over willen hebben na een werkdag? 10, 15, 20%? Een vriendin van mij doet nu het volgende: elke morgen in de trein naar het werk visualiseert zij het getal aan energie dat zij eind van de dag over wil hebben. In gedachten houdt zij een energiemeter bij. Tijdens de lunch (die zij buiten lopend doorbrengt ;-)) checkt ze nog ’s hoe het er voor staat.  Zo oefent zij in bewuster omgaan met haar energie zodat er ook nog wat overblijft na werktijd. Grote kans dat hierdoor niet alleen haar privé, maar ook haar werk waardevoller wordt!!

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. Leny

    Wat een goed idee. Is inderdaad heel belangrijk om aan het einde van de dag nog genoeg energie over te houden. Ga ik doen.

  2. Anne

    Dit plaatje heeft er een paar weken geleden voorgezorgd dat ik tijdens een workshop van “groei uit je voegen” besloten heb dat het anders moest. Heb nu een paar andere taken op het werk en voelde zo de energiemeter weer groeien.

Geef een reactie