ACCEPTEREN?? MAAR HOE DAN…?

  • Bericht reacties:0 Reacties

Dat was de vraag die een deelnemer van de mindfulnesstraining stelde!
 
Accepteren is niet gemakkelijk. Het is voor mij helpend dat acceptatie niet betekent voor de rest van mijn leven, maar nu, voor dit moment. Omdat je het misschien niet kunt veranderen ook in dit moment. Het geeft me wat lucht en ruimte. Ik hoef niet meteen te reageren en schiet minder in de weerstand. Het mag er gewoon even zijn, ook als is het niet prettig wat ik nu ervaar. Het zorgt ervoor dat ik geen energie verlies in negativiteit of ergens vanaf willen. Ik kan een klein beetje ontspannen met dat wat er nu toch al is. Ik hoef het niet onmiddellijk op te lossen. Hierdoor is er ruimte om de ervaring of gebeurtenis van meerdere kanten te bekijken en zo wijzer en anders, in plaats vanuit een automatisch patroon, te reageren.

Geef een reactie