Betuttelen?

  • Bericht reacties:1 reactie

“Onze wachtkamers zitten vol met vermoeide en overbelaste mensen.  Nederland is moe. Ondanks de vermoeidheid hebben veel patiënten nog steeds haast. Haast om een diagnose te krijgen. Want die felbegeerde diagnose levert het excuus om even niet mee te hoeven doen met het gekmakende tempo dat we elkaar opleggen.”

Deze zinnen las ik jl. zaterdag in de krant. Volgens de schrijver, een Leidse huisarts, missen we ‘rust, niet-nuttige tijd, niet-productieve tijd, speeltijd, tussentijd’.  Heb jij, na lezen van dit artikel, een (‘betuttelende?’) tip voor jezelf en je medemens?

 

 

Dit bericht heeft één reactie

  1. Anna

    Goed artikel!!! Dit is de waarheid.
    Ben het eens met de rust die de mens nodig heeft .
    Mis alleen nog de taak van de mantelzorger en de vele andere vormen van zorg, die we geven in onze vrije tijd!!!

Geef een reactie