Het huidige moment

  • Bericht reacties:0 Reacties

Wat draag jij zoal mee? Op welke manier belemmert je rugzak jou om het heden te aanvaarden vóórdat je tot actie over gaat?

Ik las dit weekend deze tekst van Eckhart Tolle:
“Wat het huidige moment ook inhoudt, aanvaard het alsof het jouw keuze was.
Eerst aanvaarden, dan doen. Werk altijd mee, nooit tegen. Maak van het heden je vriend en bondgenoot, niet je tegenstander. Je leven verandert er op een wonderbaarlijke manier door.”

Voor sommige mensen is het onmogelijk om het woord ‘aanvaarden’ toe te staan als het huidige moment onplezierig is; wanneer de rugzak (te) zwaar voelt. Zij willen vechten, dat hebben ze geleerd als overlevingsmechanisme. Anderen willen liever hun ogen sluiten, wegdromen naar een andere wereld. Wat doe jij?

Ik daag je uit om de tekst van Eckhart Tolle niet direct weg te klikken maar een tijdje met je mee te dragen. Laat het eens op je inwerken, hoe zou dat voor jou zijn? Wat zou daardoor voor jou kunnen veranderen?

Geef een reactie